Kopićev klub o navodnom skandalu: Pokrenuli smo tužbu protiv autora lažne informacije

Foto: EPA

DINAMO BUKUREŠT, rumunjski klub čiji je trener Željko Kopić (46) demantirao je bizarnu glasinu o svojem igraču Edgaru Ieu (30). Podsjetimo, riječ je o braniču iz Gvineje Bisau, koji je u karijeri igrao za mladu momčad Sportinga, druge ekipe Barcelone i Villarreala, Belenenses, Lille, Nantes, Trabzonspor, Feyenoord i Bašakšehir, dok je od veljače 2024. član bukureštanskog Dinama.

Rumunjski mediji su pisali, a brojni svjetski prenijeli, da je umjesto Edgara prevarom u Dinamo došao njegov brat blizanac Edelino. Prema podacima Transfermarkta, Edelino je imao znatno slabiju karijeru od brata.

Poput Edgara krenuo je u mladim uzrastima Sportinga, a potom je nosio dres litvanske Kruoje, drugih ekipa Sportinga i Brage, slabijih portugalskih klubova Cinfãesa, Felgueirasa, Gondomara, Fontinhasa, Mirandele i Resende te poljske Tluchovie. Transfermarkt navodi da je bez kluba od siječnja 2024.

Dinamo Bukurešt: To je fake news

"To je fake news, koja se pojavila na Facebooku uoči utakmice s Aradom i koju su prenijeli rumunjski mediji, a zatim i svjetski poput BBC-a, Marce i Recorda. Izjaviti da Dinamo Bukurešt sumnja da nije doveo Edgara Miguela Iea, već njegova brata blizanca Edelina Miguela Iea, jest laž, kleveta i napad na klub. Edgara Miguela Iea doveli smo preko tvrtke priznate na europskoj razini.

Govorimo o transparentnosti i zakonitosti. Edgar Miguel Ie dobio je potvrdu o međunarodnom transferu koju je izdao Turski savez, potvrdili Rumunjski nogometni savez (FRF) i FIFA, registriran je u Profesionalnoj nogometnoj ligi (LPF), dobio je potvrdu o registraciji od Glavnog inspektorata za useljeništvo (IGI) i to je jasan dokaz da naša država ima evidenciju o njegovom boravku u Rumunjskoj.

Dinamo Bukurešt objavljuje da je pokrenuo postupak tužbe protiv autora ove pogrešne informacije za ozbiljno narušavanje imidža kluba", stoji u priopćenju rumunjskog kluba.

Edgar Ie kao igrač Nantesa protiv Kyliana Mbappea / Foto: EPA

Kopić se s Dinamo bori za ostanak

Kopić je u trenerskoj karijeri vodio Lučko, Cibaliju, Zagreb, Slaven Belupo, Hajduk, ciparski Pafos, zagrebački Dinamo i bugarski Botev Plovdiv, a Dinamo iz Bukurešta preuzeo je u prosincu 2023.

Klub iz glavnog grada Rumunjske 18 puta osvajao je prvenstvo, no posljednji put se to dogodilo 2007. godine, a prije dvije sezone je ispao iz lige. Prošle sezone se ekspresno vratio, ali mu ponovno prijeti ispadanje, što je razbjesnilo navijače.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.