Kome više vjerujete, Kaliniću ili Biliću?

Foto: Zvonimir Barisin/Ivana Ivanovic/PIXSELL

UOČI derbija s Dinamom, koji se igra u petak od 20 sati na Maksimiru, u Hajduku je ponovno drama. Nikola Kalinić smijenjen je u utorak s mjesta sportskog direktora. Dan nakon toga i on i predsjednik kluba Ivan Bilić održali su konferencije za medije, na kojima su o istim temama imali potpuno oprečne izjave. Kao što to biva u svakom sukobu, obje strane smatraju da su u pravu. Pa pogledajmo u čemu se sve nisu slagali.

Pitanje kapetana i najboljih igrača  

Kalinić: Predsjednik Bilić mi je rekao da su Livaja i Lovre Kalinić najveći problem za disciplinu u svlačionici, predložio sam da im to kažemo u facu, ali on je odbio.

Bilić: Nije istina da sam rekao da su kapetani problem u Hajduku, kao što tvrdi Kalinić. Jedan od igrača koje je Nikola spomenuo je daleko najbolji naš igrač. Momčad i trener imaju u ovom trenu maksimalnu potporu kluba.

Tko je smijenio Kalinića?

Kalinić: Ljudi koji nadziru Hajduk ne vole klub i nemaju veze s nogometom. Mislim na Nadzorni odbor. Predsjednik mi je nakon tjedan dana mandata pokazivao poruke Aljoše Pavelina protiv mene. Ne znam točno tko me smijenio, predsjednik sigurno nije.

Bilić: Angažman i odluka o smjeni Kalinića je isključivo moja. Savjetovao sam se s Upravom i sportskom sekcijom. Odluka o angažmanu Kalinića je bila moja greška zbog koje mi je žao. Neću ulaziti u razloge. U nizu situacija Nikola je prešao granice, ljudske i profesionalne.

Vodi li Aljoša Pavelin klub iz sjene?

Kalinić: Predsjednik me zvao i rekao da dobivam otkaz, rekao sam mu da nema problema i da znam da to nije njegova odluka. Aljoša Pavelin vodi klub.

Bilić: Aljoša Pavelin ne vodi Hajduk iz sjene. On je predsjednik NO-a i ima svoje ovlasti.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.