Kompanyja uoči Dinama iznenadilo pitanje novinara: Nisam o tome razmišljao ni sekunde

Foto: EPA

BAYERN i Dinamo igraju u utorak od 21 sat na Allianz Areni u Münchenu prvu utakmicu ovosezonskog izdanja Lige prvaka, koja se igra u novom formatu s 36 momčadi. Vincent Kompany (38), koji je ovog ljeta preuzeo minhenski klub, na konferenciji za medije upitan je kakvu će odjeću imati na svom trenerskom debiju u elitnom klupskom natjecanju.

"Nisam očekivao ovo pitanje. Nisam o tome razmišljao ni sekunde, ozbiljno. Pripremam utakmicu kao i zadnju utakmicu protiv Kiela i kao sljedeću protiv Werdera. Nadam se da će igrači steći rutinu prema kojoj će na svaki susret gledati kao na finale", odgovorio je Kompany, koji je u četiri susreta na klupi Bavaraca upisao jednako toliko pobjeda.

Belgijanac je imao sjajnu igračku karijeru. Kao branič nastupao je za Anderlecht i HSV prije no što je 2008. stigao u Manchester City. U mančesterskom klubu proveo je 11 godina i bio njegov kapetan, a posljednji klub bio mu je ponovno Anderlecht. Također, bio mu je to i prvi trenersku posao. Potom je od 2022. do 2024. vodio Burnley, s njim ušao i ispao iz Premier lige, a zatim preuzeo Bayern, koji je prije toga odbio niz stručnjaka.

Novi format Lige prvaka

Podsjetimo, Liga prvaka je ove sezone promijenila format. Umjesto dosadašnja 32 kluba, sudjelovat će njih 36 i svi su smješteni u jednu skupinu. Dinamovi protivnici bit će: Bayern (gostovanje), Borussia Dortmund (kod kuće), Arsenal (gostovanje), Milan (kod kuće), Celtic (kod kuće), Salzburg (gostovanje), Monaco (kod kuće) i Slovan Bratislava (gostovanje). 

Bayern će, pak, igrati protiv: Dinama (kod kuće), Aston Ville (gostovanje), Barcelone (gostovanje), Benfice (kod kuće), PSG-a (kod kuće), Šahtara (gostovanje), Feyenoorda (gostovanje) i Slovana (gostovanje).

Prvih osam klubova ide izravno u osminu finala, a klubovi od 9. do 24. mjesta razigravat će za preostalih osam mjesta u nokaut-fazi. Klubovi od 24. do 36. mjesta ispadaju iz Europe, odnosno ne nastavljaju natjecanje u Europskoj ligi, kao ni poraženi u razigravanju za ulazak u osminu finala.

Prvo kolo Lige prvaka igrat će se ovoga tjedna od utorka do četvrtka, a preostalih sedam, kao i dosad, utorkom i srijedom. Zadnje kolo na rasporedu je 29. siječnja, što znači da će Dinamo prvi put u povijesti prezimiti u Ligi prvaka. Nokaut-faza počinje 11. veljače, a finale se igra 31. svibnja na Allianz Areni.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.