KOMPLETIRAJU SE POSTAVE DOTA 2 TIMOVA ZA NOVU SEZONU Vratio se Fear, Resolut1on potpisao za OG

 FOTO: Dota2TI/Flickr

Sedmi po redu The International zaključio je sezonu Dota 2 esporta, a za mnoga timove to je značilo promjene u postavi i planiranje za iduću sezonu. Posljednjih nekoliko tjedana brojni su timovi objavili nove postave, a najveće vijesti došle su tek proteklih dana.

>> PUT DO VRHA Kako je Team Liquid osvojio The International i 10,8 milijuna dolara

Roman "Resolut1on" Fmynok zamijenio je Anathana "Anu" Phama u OG-u, a legendarni Clinton "Fear" Loomis vratio se iz mirovine kako bi ponovo igrao za Evil Geniuses nakon što je tim napustio Ludwig "zai" Wahlberg.
 
OG ima vrlo dobru sezonu iza sebe, ali loš rezultat na najvećem turniru sezone bio je dovoljan za promjene u postavi. Australac Anathan "ana" Pham napustio je tim i navodno planira pauzirati od profesionalnog igranja, a to je značilo da brend koji je osvojio četiri Majora mora pronaći novog mid igrača. Odluka je pala na Ukrajinca Romana "Resolut1ona" Fominoka, koji je kao zamjena odigrao odličan The International za Team Empire. 
 
Ukrajinac je pokazao kako je svjetska klasa na svojoj poziciji i bilo je za očekivati da mu nakon završetka turnira neće nedostajati ponuda. Još kada je došla ona iz tima OG, nije bilo previše dvojbe. Johan "n0tail" Sundstein će i dalje igrati poziciju broj jedan, dok će se Resolut1on preseliti na mid i poziciju dva. Ostatak postave ostat će isti kao i dosad (s4, JerAx, Fly). U nadolazeću sezonu OG tako ponovo ulazi s odličnom postavom za koju će svi rezultati osim polufinala biti neuspjeh.
 
 
Još jedna velika organizacija doživjela je značajne promjene. Američki Evil Geniuses napustili su izvršni direktor Peter "ppd" Dager i support igrač Ludwig "zai" Wåhlberg za koje se špekulira kako planiraju igrati zajedno u novom timu. Prazno mjesto u postavi popunio je Clinton "Fear" Loomis, koji se vratio aktivnom igranju nakon što je pola godine proveo na trenerskoj poziciji u istoj organizaciji.
 
Odlične su to vijesti za Dota 2 fanove jer Fear je jedan od najboljih igrača koji su igrali tu igru. Nevjerojatno inteligentan i raznovrstan igrač bio je jedan od ključnih faktora tima kada su prije dvije godine osvojili The International. Franck "Cr1t-" Nielsen će popuniti  poziciju koju je igrao zai, dok će Fear preuzeti kapetansko mjesto i s pozicije pet voditi svoj stari-novi tim. 
 
 
Švedski Alliance je nakon razočaravajuće sezone raspustio čitavu postavu te su najavili kako će Jonathan "Loda" Berg biti okosnica oko  koje će okupiti novi tim. 
 
Bivši igrač tima Planet Odd, Aliwi "w33" Omar na svom je Twitter profilu objavio postavu koja je zasad bez organizacije. Mihai "cancel^^" Antonio, Enzo "Timado" Gianoli, Maruice "KheZu" Gutmann i  Martin "Saksa" Sazdov tako će tražiti novi dom za nadolazeću sezonu. S obzirom na imena i potencijal igrača u timu vjerujemo kako ponuda neće nedostajati. 
 

>>> Esport je jedan od najvećih globalnih fenomena današnjice. Nema relevantnog medija na svijetu koji ne izvještavaju o najvažnijim događanjima u esport industriji, a neke od najvećih globalnih kompanija ulažu stotine milijuna dolara kako bi na vrijeme ugrabile dio ovog brzorastućeg tržišta. Na Index Sportu pratite najnovije vijesti iz esporta, intervjue s najboljim profesionalnim gejmerima i uživajte u video klipovima i mečevima.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.