WTA

Nevjerojatan negativan niz Ane Konjuh, opet je poražena u 1. kolu

Foto: EPA

ANA KONJUH (WTA - 66.) nije se uspjela plasirati u 2. kolo WTA turnira u Strasbourgu nakon što je na otvaranju turnira poražena od domaće predstavnice Oceane Dodin (WTA - 94.) sa 6:2, 1:6, 7:5. Bio je to sedmi uzastopni poraz Konjuh u prvom meču glavnog turnira. Posljednji put je prvu prepreku uspjela preskočiti krajem veljače, na turniru u Dohi.

Francuska tenisačica je bolje počela meč i povela 5:0 prije kišnog prekida. Kad je meč nastavljen, Dodin je stečenu prednost pretvorila u osvajanje prvog seta sa 6:2. Ipak, kišni prekid je pomogao Konjuh, koja je u drugom setu zaigrala mnogo bolje i od 1:1 nanizala pet gemova, čime je odvela meč u treći set.

Dvaput je 24-godišnja Dubrovčanka imala break prednosti (2:1, 3:2), ali je platila visoku cijenu lošijem postotku prvog servisa (43%) i dvostrukim pogreškama koje su dolazile u važnim trenucima.

Loša završnica

Dodin je s dva uzastopna breaka povela 5:3 i imala servis za pobjedu, ali ju je Konjuh ostavila bez poena. No u sljedećem gemu je Francuskinja došla do dvije meč-lopte (15:40). Anin odgovor su bila tri uzastopna izravna poena forhendom i as za 5:5.

Hrvatska reprezentativka nije uspjela iskoristiti priliku za break u sljedećem gemu, a kad je osvojila prva dva poena na servisu, činilo se da će odluka pasti u tie-breaku. Međutim, jedan dobar poen Dodin, jedan promašaj Konjuh i dvije dvostruke pogreške donijeli su pobjedu 25-godišnjoj Francuskinji nakon dva sata i osam minuta borbe.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.