košarka

Košarkaš Detroit Pistonsa dobio papire BiH. Moći će nastupati za tu zemlju

Foto: Guliver/Usa Today

ONO što se već duže vremena spominje, danas je dobilo potvrdu. Košarkaš Detroit Pistonsa Luka Garza dobio je državljanstvo BiH i moći će nastupati za tu zemlju.

Vijest je objavio novinar Dražen Dželetović koji je na Twitteru otkrio kako mu je tu vijest potvrdio košarkaš Detroit Pistonsa.

"Odlične vijesti za košarkašku reprezentaciju BiH. Luka Garza mi je upravo rekao da je prošlog tjedna postao državljanin Bosne i Hercegovine, tako da je otklonjena jedna od glavnih prepreka za igranje u dresu bh. reprezentacije na Eurobasketu sljedeće godine", napisao je Dželetović.

Ovaj 22-godišnjak igra svoju prvu NBA sezonu, trenutno je na prosjeku od 3.8 poena. Najbolji meč odigrao je protiv Houston Rocketsa kada je ima devet poena i tri skoka.

O Garzi je Index već detaljno i opširno pisao. Garza je rođen i odrastao u Washingtonu, ali podrijetlom je iz BiH te namjerava igrati za domovinu svoje majke, iako su ga željeli i Slovenci. Njegovi su preci igrali za obje reprezentacije, a njihova imena objašnjavaju otkud mu talent za košarku.

Košarka u krvi 

Košarka je Luki u krvi. Njegov otac Frank i djed James također su igrali sveučilišnu košarku, ali prava se priča krije u drugoj polovici njegove obitelji. Majka Šejla, djevojačkog prezimena Muftić, igrala je u Europi i za reprezentaciju BiH. Njen je brat Teoman Alibegović bio dio jugoslavenske U-19 generacije s Kukočem, Rađom, Divcem i Đorđevićem, koja je 1987. u Bormiju pokorila svijet i u finalu nadigrala Amerikance s budućim NBA zvijezdama poput Garyja Paytona i Larryja Johnsona. S točno 990 koševa iz 52 utakmice Alibegović je i danas najbolji strijelac u povijesti slovenske reprezentacije. Njegov sin Amar igra za bolonjski Virtus.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.