OTTMAR HITZFELD O KOVAČU

Kovač će obilježiti novu eru Bayerna. Znao sam da je majstor nakon jednog poteza

Foto: Getty Images / Guliver image

NIKO KOVAČ u Bayernu praktički još nije proživio dan bez drame. Iako je u debitantskoj sezoni osvojio duplu titulu, njegovi kritičari su i dalje glasni. Godinu dana otkako je postao šef svlačionice, još se raspravlja je li on dobro rješenje za to mjesto.

Oko kluba su stalno povišeni tonovi, a u njemu su taštine ogromne. No Kovač je uspio zadržati pod kontrolom svlačionicu prepunu egotripa, u kojoj su nekad velike zvijezde mrzovoljno čekale penziju.

Pritisak je sinoć porastao jer je Bayern izgubio od Borussije u borbi za Superkup na otvaranju nove sezone. Ipak, ima onih koji čvrsto stoje uz hrvatskog trenera i vjeruju u ono što radi.

Kada Ottmar Hitzfeld kaže da je Niko Kovač trenerska budućnost, to ima posebnu težinu, a danas se može vidjeti i na većini sportskih naslovnica u Njemačkoj. Osim što je Hitzfeld jedan od najuspješnijih trenera svih vremena, on je bio uspješan trener u Bayernu i zna kakve su radne okolnosti u najvećem klubu Njemačke, s kojim je osvojio Ligu prvaka i pet naslova prvaka Njemačke od 1998. do 2008. godine.

"Niko Kovač može obilježiti novu eru Bayerna. Zanimljiv je, ima svoju filozofiju. Način na koji je prošle sezone riješio pitanje s Riberyjem i Robbenom je njegov majstorski rad, to je majstorsko djelo. On iz iskustva zna kako je trenirati velike igrače koji su na kraju karijere", kazao je Hitzfeld u razgovoru za minhenski list. 

"Borussia misli ozbiljno, Bayern mora platiti za dobre igrače"

Bivši trener otvoreno je poručio Upravi da su klubu potrebni igrači poput Leroya Sanea jer su oni potvrda ozbiljnog pristupa Ligi prvaka. Bayern će zbog 23-godišnjeg veznjaka prema posljednjim informacijama s tržišta morati probiti klupski rekord - cifre tijekom pregovora prelaze iznos od sto milijuna eura.

"Dobre igrače treba dobro platiti, jednostavno je", kaže Hitzfeld, danas 70-godišnjak, koji je u radnom vijeku osvojio čak 18 velikih naslova.

Bio je i trener Borussije, dva puta osvojili su Bundesligu.

"Čini mi se da je Borussia poslala poruku da ima ozbiljne ambicije da napadne naslov ove godine", smatra legendarni Nijemac.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.