LIGE PETICE

Kovač je kandidat za preuzimanje talijanskog velikana. Konkurencija mu je strašna

NIKO KOVAČ nezaposlen je otkako je prije pola godine dobio otkaz u Bayernu, ali od tada ga se neprekidno povezuje s nizom uglednih klubova.

Iako je Kovačeva epizoda u Bayernu završila debaklom, činjenica je da je prijašnje sezone s najvećim njemačkim klubom osvojio duplu krunu, a prije toga njemački kup s Eintrachtom, i to tako što je u finalu pobijedio favorizirani Bayern. 

Ti veliki uspjesi i Kovačevo iskustvo u vrhunskom nogometu (odveo je Hrvatsku na SP 2014.) usprkos relativnoj mladosti (48), čine ga atraktivnim mnogim klubovima.

Nakon Arsenala, Evertona i Herthe, najnoviji koji se spominje kao njegov budući poslodavac je Fiorentina.

Talijanski mediji Kovača svrstavaju među pet iznimno uglednih i trofejnih trenerskih imena koja su u užem izboru da preuzmu palog velikana iz Firence. Osim Kovača, kandidati su Unai Emery, Mauricio Pochettino, Luciano Spalletti i Laurent Blanc.

Viole su poslije 26. kola prekinute sezone Serie A na 13. mjestu, samo pet bodova udaljene od zone ispadanja, pa uprava želi, nakon što pandemija koronavirusa posustane, prvenstvo nastaviti s novim trenerom, koji će naslijediti neuspješnog Giuseppea Iachinija.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.