Premiership

Kovačić dobio novi broj u Chelseaju. Ranije ga je nosila legenda svjetskog nogometa

Foto: Alan Stanford/Guliver Image

CHELSEA je objavio brojeve na dresovima svojih igrača za predstojeću sezonu, pri čemu je na svojoj stranici naglasio da će Mateo Kovačić od ove sezone nositi broj 8 umjesto 17.

Hrvatski reprezentativac je u Chelsea stigao na ljeto 2019. godine iz Real Madrida za 45 milijuna eura, a od tada je nosio broj 17. Sada je došlo do promjene i on će nositi broj 8, koji je bio u vlasništvu Rossa Barkleyja.

Legendarni Lampard nosio je broj 8

Ime engleskog veznjaka se ne nalazi na listi igrača s brojevima, što je jasan znak da bi on uskoro mogao napustiti klub.

Chelseajev broj 8 nosilo je nekoliko sjajnih igrača, a prvi među njima je legendarni Frank Lampard, jedan od najboljih veznih igrača koje je Engleska ikad imala. On je od ljeta 2019. do siječnja ove godine kao trener vodio klub, nakon čega ga je zamijenio Thomas Tuchel.

Lampard je 2005. godine izabran za drugog najboljeg igrača svijeta, iza još jedne legende, Ronaldinha.

Lukaku još uvijek bez broja, a Chelsea sutra igra u prvenstvu

Zanimljivo je da Chelsea još nije odredio broj za Romelua Lukakua, koji je za 115 milijuna eura stigao iz Intera. Londonska momčad već sutra igra susret u Premiershipu, a protivnik joj je Crystal Palace na Stamford Bridgeu.

Činjenica da Lukaku nije dobio broj implicira dvije stvari. Jedna je da on sutra vjerojatno neće biti u rosteru, a druga je da se čeka odlazak Tammyja Abrahama iz kluba kako bi se oslobodio broj 9 za belgijskog reprezentativca.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.