Kraj prijelaznog roka: Robinhov prelazak u Milan od 18 milijuna eura rekord zadnjeg dana

POSLJEDNJEG dana prijelaznog roka bilo je iznimno uzbudljivo na europskom nogometnom tržištu. Kao i obično, dosta toga se dogodilo u zadnjim satima kolovoza.

Uz još nepotvrđeni prelazak Rafaela van der Vaarta iz madridskog Reala u Tottenham (posao vrijedan osam milijuna eura se zakomplicirao jer su Spursi zakasnili s papirologijom), najveći transfer utorka bio je potvrda Robinhova angažmana u Milanu uz odštetu od 18 milijuna eura. Poslije Zlatana Ibrahimovića, nestašni Brazilac druga je velika riba prijelaznog roka koju su upecali Rossoneri, slijedom čega je i pala odluka o prodaji Huntelaara Schalkeu (13 milijuna eura) te slanju Borriella na posudbu u Romu. Također, nakon devet godina na San Siru, Kakha Kaladze napustio je Milan i skrasio se u Genoi.

Osim Huntelaara, klub iz Gelsenkirchena jučer je potvrdio i dolazak Jurada iz Atletico Madrida te Lilleova Nicolasa Plestana, koji će dodatno zaoštriti konkurenciju Ivanu Rakitiću u veznom redu Magathova sastava.

Među najveće jučerašnje transfere spada i prelazak Asamoaha Gyana u Sunderland za 14 milijuna eura (i time postao najveća kupnja u povijesti Crnih mački) Prošle godine je Sunderland platio 10 milijuna funti za dotadašnjeg Tottenhamova napadača Darrena Benta.

Zvjezdan Misimović je prelaskom u Galatasaray za osam milijuna okončao iščekivanje Hajdukovih fanova glede ostanka Senijada Ibričića na Poljudu, Mauro Camoranesi Juventus je zamijenio Stuttgartom, a zamjenu za Nikicu Jelavića bečki Rapid pronašao je u Jan Vennegoor of Hesselinku (Austrijanci su Nizozemca angažirali kao slobodnog igrača).

Posudbe: Plete u Tottenhamu, Hleb u Birminghamu, Stoke doveo Gudjohnsena i Pennanta


Posudbe igrača diljem Europe sve su veći trend, što je potvrđeno i jučer. Priliku za novo dokazivanje Stipe Pletikosa dobit će u Tottenhamu, gdje će provesti idućih godinu dana na posudbi iz moskovskog Spartaka.

Novi trener Juventusa Luigi del Neri dobio je dvije nove opcije u kadru - Staroj dami posuđeni su stoper Napolija Leandro Rinaudo i ljevonogi Arsenalov veznjak Armand Traore. I Stoke City je iskoristio mogućnost posudbe za dolazak dvojice igrača koji bi im trebali pomoći u borbi za opstanak u Premiershipu - Eidur Gudjohnsen stigao je iz Monaca, a Jermainne Pennant iz Zaragoze.

Slanjem na posudbu u Galatasaray odnosno Panathinaikos Liverpool se riješio Emiliana Insue i Damiena Plessisa, Cityjev Felipe Caicedo igrat će za Levante dok se Birmingham City osnažio dovođenjem Barcelonina Aliaksandra Hleba.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.