TRANSFERI

Kraljevi transfera odradili su svoj najgori prijelazni rok u novijoj povijesti

Foto: EPA

PORTO je klub koji je već godinama poznat kao jedan od najboljih na svijetu kada je u pitanju prodaja nogometaša, ali zna im se dogoditi i da potpuno zakažu jedan prijelazni rok. Nijedan klub ne može svake sezone stvarati najbolje igrače za najbolje klubove pa tako ni Porto, a ova sezona svakako je jedna od tih.

Danas je došla i službena potvrda da je njihov gradski rival Benfica prodao Joao Felixa u Atletico Madrid za 126 milijuna eura, a jedva su se obranili i od silnih ponuda za stopera Rubena Diasa, a Portu to posebno teško pada jer kod njih ne cvjetaju ruže. Oni su, naime, prodali trojicu nogometaša za samo 72 i pol milijuna eura. To su redom: Eder Militao koji je otišao u Real Madrid za 50 milijuna eura, njegov stoperski partner Felipe koji je za 20 milijuna eura pojačao Atletico Madrid i Jose Sa koji je otišao u Olympiacos za dva i pol milijuna eura. 

Ta cifra za ovu trojicu nogometaša i ne bi bila toliko loša da Porto u ovom prijelaznom roku nije ostao bez čak 11 nogometaša, a samo za ovu trojicu uspio je izvući neku vrstu odštete. Klub su napustili redom: Adrian Lopez, Hernani, Fabiano, Maxi Pereira, koji zajedno vrijede šest milijuna eura, a iz kluba su još otišli Yacine Brahimi i Hector Herrera koji prema Transfermarktu zajedno vrijede 43 milijuna eura. Porto ih je izgubio tako što im je istekao ugovor, što je velik propust kluba. 

Herrera je danas objavljen kao novi igrač Atletico Madrida, a portugalska A Bola ovih dana piše kako je Brahimi pred potpisom za Arsenal, a plaća bi mu trebala biti oko 4 milijuna eura. Sve bez ijednog eura za Porto. 

Ako ovim nogometašima pridružimo i dvojac koji je poslan na posudbu, dolazimo do brojke od 11 igrača koji su napustili klub bez da je Porto zaradio ijedan cent na njima. Saidy Janko (2 mil. eura) poslan je u redove Young Boysa, a Jorge Fernandes (1 mi. eura) pojačao je Kasimpašu te tako obilježilo jednog od najlošijih ljeta Porta unatrag 20 godina. 

Grafika: Sofascore za IndexSport

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.