Kramarić i Majer obasuti jedinicama i dvojkama. Zna se što to znači u Njemačkoj

Foto: Profimedia, EPA

HRVATSKI reprezentativci obilježili su prvo kolo Bundeslige briljantnim partijama. Zato su ih njemački mediji obasuli jedinicama i dvojkama, ali za razliku od svih ostalih zemalja, tamo takve ocjene znače najbolje. U Njemačkoj je, naime petica najgora, a jedinica najbolja ocjena.

Jedinice i dvojke kao najveći komplimenti

Ugledni Kicker je Andreju Kramariću za hat-trick za pobjedu Hoffenheima nad novim prvoligašem Kielom (3:2) dao jedinicu. Lovro Majer postigao je oba gola Wolfsburga u porazu od Bayerna, a zato je nagrađen dvojkom te, kao i Kramarić, mjestom u idealnoj momčadi prvog kola jedne od najjačih liga. 

Kickerova momčad prvog kola Bundeslige: 

Grabara (Wolfsburg); Kubler (Freiburg), Mainka (Heidenheim), Süle (Dortmund), Agu (Werder) - Schoppner (Heidenheim), Majer (Wolfsburg), Kramarić (Hoffenheim), Wirtz (Leverkusen) - Gittens (Dortmund), Kane (Bayern).

Kramarić već u šestoj minuti zabio prvi gol

Kramariću je trebalo samo šest minuta nove sezone da zabije svoj prvi ovosezonski gol. Grillitsch je bio srušen u šesnaestercu i nakon asistencije VAR-a sudac je dosudio penal za domaćine. Sve Kramarićeve golove pogledajte OVDJE.

Grafika: Sofascore

Kramarić je u laganom trku došao do lopte, povaljao golmana i rutinski pogodio u nebranjeni dio gola za vodstvo Hoffenheima. Osim toga, Kramarić je bio precizan i u 37. minuti, kada je povisio na 2:0. Kiel je u 65. minuti smanjio na 2:1 preko Alexandera Bernharsona.

Kramarić za povijest

Kiel je u 82. minuti ostao s igračem manje nakon isključenja Kelatija, a Kramarić je brojčanu prednost iskoristio kako bi došao do hat-tricka. Zabio je u 87. minuti svoj treći gol i odveo Hoffenheim na neuhvatljivu prednost, usprkos tome što je Kiel dvije minute kasnije smanjio na 3:2 golom Shuta Machina.

Došao je Kramarić tako do brojke od 135 golova u 286 nastupa za Hoffenheim i zaradio desetku za svoj nastup. Osim toga, Kramarić je postao tek treći igrač u povijesti Bundeslige, nakon Gerda Müllera i Klausa Fischera, koji je dva puta zabio hat-trick u prvom kolu sezone. Prvi puta je to uspio 2020. protiv Kölna.

Također, treba napomenuti da je Kramarić postavio i rekord Hoffenheima. Nikad prije njega nogometaš ovog kluba nije u osam utakmica zaredom imao barem gol ili asistenciju. Hrvatski napadač je samo nastavio tamo gdje je stao, prošlu sezonu je završio tako što je Bayernu zabio tri gola i namjestio jedan. U cjelokupnom periodu od osam utakmica, Kramarić je bio uključen u čak 15 golova.

Majer u osam minuta zabio dva gola Bayernu

Lovro Majer postigao je u 47. minuti iz penala prvi gol za Wolfsburg protiv Bayerna, a ubrzo zatim i iz igre u 55. minuti i drugi na domaćem terenu u utakmici prvog kola Bundeslige. Majer je tako u samo osam minuta donio Wolfsburgu izjednačenje i preokret za 2:1, ali ne zadugo jer Bayern je do kraja također preokrenuo za pobjedu 3:2. 

Jamal Musiala doveo je Bayern u vodstvo u 20. minuti. Majer je izjednačio iz jedanaesterca u 47. minuti. Pucao je ljevicom prizemno u Neuerov desni kut, dok je legendarni golman Bayerna otišao lijevo.

Grafika: Sofascore

Majer je par minuta kasnije pogodio stativu, a osam minuta nakon prvog gola Bayernu postigao je i drugi. Ovog je zabio iz igre. Patrick Wimmer iskoristio je grešku Bayernove obrane te s lijeve strane ušao u kazneni prostor. Neuer mu je krenuo u susret, što je Wimmer iskoristio da doda Majeru koji je s desetak metara lako zabio svoj i Wolfsburgov drugi gol za preokret i vodstvo 2:1.

Majer golovima preokrenuo protiv Bayerna pa izašao zbog ozljede. Wolfsburg nije izdržao bez njega

Oba Majerova gola možete pogledati OVDJE. Majerov suigrač Jakub Kaminski je u 65. minuti postigao autogol trenutnih 2:2. Majer je u 78. minuti napustio igru zbog ozljede. Točnije, nakon što je stradao u sudaru glavama s Aleksandrom Pavlovićem. Četiri minute kasnije Bayern je preokrenuo na konačnih 2:3. Gol je postigao Serge Gnabry.

Majer (26) je u Wolfsburg došao prošlog ljeta iz Rennesa uz odštetu od 25 milijuna eura. Ovo je veznjaku reprezentacije Hrvatske sedmi gol za Wolfsburg u 36. nastupu za taj klub.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.