Kramarić se pridružio Mandžukiću i Perišiću

Foto: EPA-EFE

HRVATSKA je u 2. kolu skupine F Svjetskog prvenstva u Kataru pobijedila Kanadu 4:1. Kanada je povela već u 2. minuti, ali Hrvatska je golovima Andreja Kramarića u 36. i Marka Livaje u 44. minuti preokrenula prije poluvremena. To su bili prvi golovi Hrvatske u Kataru, nakon što je u 1. kolu protiv Maroka odigrala 0:0. U nastavku su zabili opet Kramarić te Lovro Majer.

Kramarić je postao treći hrvatski nogometaš koji je postigao gol na dva uzastopna mundijala. Prije četiri godine u Rusiji bio je strijelac u četvrtfinalu protiv domaćina, kojeg je momčad Zlatka Dalića naposljetku eliminirala boljim izvođenjem jedanaesteraca.

Prije njega samo Perišić i Mandžukić u Brazilu i Rusiji

Prije njega to je uspjelo Ivanu Perišiću i Mariju Mandžukiću, koji su zabijali u 2014. i 2018. U Brazilu su obojica zabila u pobjedi protiv Kameruna 4:0 - Perišić jedan, a Mandžukić dva, da bi Perišić zabio i u porazu od Meksika 3:1. 

U Rusiji su obojica zabila po jedan u polufinalu protiv Engleske i finalu protiv Francuske, a Mandžukić je bio strijelac i protiv Danske u osmini finala. Perišić u Kataru ima priliku postati prvi Hrvat koji je postigao gol na tri uzastopna SP-a.