HRVATSKA REPREZENTACIJA

Kranjčar: Velik sam protivnik društvenih mreža

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

BIVŠI hrvatski nogometni reprezentativac Niko Kranjčar u intervjuu za službenu stranicu HNS-a progovorio je o mnogim temama vezanima uz svoj novi posao. Kranjčar je odnedavno član stručnog stožera izbornika hrvatske U-19 reprezentacije Josipa Šimunića. 

"Svaki put kad sam u službi hrvatske reprezentacije dajem cijelog sebe. Jako sam zagrizao, jako sam posvećen. Super mi je što mogu crpiti znanja od Josipa Šimunića i ostatak stručnog stožera. Tražimo način da svoje znanje i emocije prenesemo na mlađe generacije.

Od mojih nogometnih početaka dosta se toga promijenilo, ali temelj je ostao, a to je ponos i čast igranja za hrvatsku reprezentaciju. Imam sreću da sam odrastao uz prvog kapetana hrvatske reprezentacije, u mene je usađena emocija nošenja hrvatskog dresa i imam veliku potrebu to prenositi sljedećim generacijama", rekao je Kranjčar.

"Dečki koji su došli donose novu dimenziju"

Osvrnuo se i na šanse hrvatske reprezentacije na predstojećem Svjetskom prvenstvu, koje se igra sljedeće jeseni u Katru. "Hrvatski nogomet je fenomen koji je cijenjen u cijelom svijetu. Vjerujem da ćemo ponoviti nastup u finalu Svjetskog prvenstva, zbilja to mislim", rekao je Kranjčar pa dodao:

"Nedostaje nam Mandžukić ili napadač poput njega, ali dečki koji su došli u reprezentaciju donijeli su neku novu dimenziju. Stvari se moraju poklopiti na velikim natjecanjima. Imamo najuspješnijeg izbornika u povijesti Hrvatske, stožerni igrači još su tu.

Imamo šanse ostvariti velik uspjeh, no to ne ovisi samo o nama. Srebro na Svjetskom prvenstvu nije slučajnost i vjerujem da će se to ponoviti. Nakon '96. i '98. ljudi su rekli da se to neće nikad ponoviti. Povijest nam je pokazala da nema brige za hrvatsku reprezentaciju", rekao je.

Protivnik društvenih mreža

Otkrio je i da je velik protivnik društvenih mreža. "Mladim igračima je teže uspjeti nego prije. Velik sam protivnik društvenih mreža, to izaziva veliki pritisak na mlade ljude. Ne zavidim im, sretan sam jer sam odrastao u drugačijem okruženju. Mi moramo sad živjeti s tim jer se neće promijeniti i moramo pomoći mladima da prođu kroz neke faze", rekao je Kranjčar.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.