Kriza u Barci je sve veća. Xavi: Dobivam poruke kao da su mi umrli otac ili majka

Foto: EPA-EFE

BARCELONA je u srijedu u zadnjem kolu Lige prvaka izgubila u Belgiji od Antwerpa 3:2 u utakmici koja ni o čemu nije odlučivala. Barca je već ranije osigurala prolazak, ali joj je to bio drugi uzastopni poraz. Xavijeva momčad je prošlog vikenda izgubila kod kuće 4:2 od Girone i mediji su odmah počeli kritizirati ekipu što je Xaviju zasmetalo.

"Nevjerojatno je što se piše. Dižu se tenzije, a mi se borimo za četiri trofeja. Da smo ispali iz Lige prvaka, sve bih razumio, ali nismo. Ne mogu to shvatiti. Vrijeme je da se svi skupimo i vjerujemo u ovaj projekt. Barcelona je zbog svega oko sebe najkompliciraniji klub na svijetu", rekao je Xavi na press-konferenciji i nastavio:

"Prije mjesec dana ste me ispitivali jesam li novi Alex Ferguson, a sad sam najednom na ulici. Dobivam poruke kao da je sprovod, kao da su mi umrli otac ili majka. Ako na kraju sezone rezultati budu loši, ja ću sam otići. No što ako ne budu?

Kad kažem da smo u izgradnji, to znači da će biti rupa, ali ne smijemo na svakoj rupi ući u depresiju. Klubu treba stabilnost. Ovo je era nakon odlaska Lionela Messija, a ni financijska situacija nije najbolja. Ako želimo ići naprijed, moramo se držati zajedno."

Barcelona već u subotu ide u goste Valenciji u prvenstvu u kojem zaostaje već ozbiljnih sedam bodova za Gironom te pet za drugoplasiranim Real Madridom.