Krunoslav Lovrek novi igrač aktualnog prvaka Koreje Jeonbuk Hyundai Motorsa

HRVATSKI napadač Kruno Lovrek, bivši igrač Hajduka i Zagreba, potpisao je ugovor s aktualnim korejskim prvakom Jeonbuk Hyundai Motors.

Lovrek je u Koreju otišao kao slobodan igrač, nakon što ga je turski Eskiehispor oslobodio ugovorne obveze. U Turskoj se Lovrek nije nametnuo, a skupio je samo 12 nastupa, zabivši pritom tek dva gola.

Bivši Zagrebaš, koji je za klub iz Kranjčevićeve zabio preko 60-tak golova, sretan je što je potpisao za korejski klub, pogotovo zato što se radi o tamošnjem nogometnom gigantu, koji je 2006. godine osvojio azijsku Ligu prvaka.

"Velika je čast što sam posao član aktualnog prvaka korejske lige. Dat ću sve od sebe da opravdam uloženo i da obranimo naslov prvaka", rekao je 30-godišnji Lovrek, kojemu ovo nije prva avantura na istoku.

Naime, u sezoni 2003./04. Kruno je otišao nakon pet zagrebačkih godina u japansku Cerezo Osaku, no nije se proslavio, štoviše upisao je samo pet nastupa prije no što je došao na Poljud, odakle je pak već sjedeće godine otišao u belgijski Lierse.

Trener Jeonbuka, Choi Kang-Hee također je zadovoljan pojačanjem. Smatra kako je dobio kvalitetnog napadača koji može riješiti utakmice.

"Lovrek je veliki napadač i pravi ubojica ispred gola. Mislim da će biti sjajan par u špici s Lee Dong-Gukom, možda i najbolji napadački tandem u cijeloj ligi", rekao je Choi, bivši korejski reprezentativac s kraja osamdesetih i početka devedesetih.

Spomenuti Lee Dong-Guk s dvadeset golova bio je najbolji igrač i najbolji strijelac prošlogodišnjeg izdanja korejske K-lige. Inače, Lee je od 2006. do 2008. godine bio član engleskog Middlesbrougha, a za korejsku reprezentaciju nastupio je skoro 80 puta.

Na koncu dodajmo kako se Jeonbuk upravo sprema za početak novog izdanja azijske lige prvaka. Jeonbuk se nalazi u skupini F zajedno s japanskim Kashima Antlersom, indonezijskim Persipura Jayapura i kineskim Chanchun Yatai.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.