Krv, znoj i nokauti: Pogledajte kako je FFC još jednom zapalio Zagreb

Foto: Index, Fight Channel
Video: Dario Dalmacija/Index

DVIJE GODINE čekali smo povratak FFC-a u Zagreb, a veliki spektakl u Ciboni prošlog je vikenda ispunio sva očekivanja. Vatromet nokauta, puno znoja, malo krvi i ponešto suza obilježili su još jedan sjajan event najjače borilačke promocije u regiji i šire.

> Spektakl u Ciboni: Briljantni nokauti Pokrajca, Truščeka, Pejića i Truhana

U Indexovoj reportaži iz Cibone pogledajte ekskluzivne snimke iza kulisa FFC 20 spektakla, brutalne nokaute i prve reakcije nekih od najboljih boraca u regiji!

Pokrajac: Želim titulu u teškoj kategoriji

Igor Pokrajac je nakon osam dugih godina nastupio pred svojom publikom u glavnoj borbi večeri i sjajnim submissionom porazio Gruzijca Zaurija Maisuradzea nakon samo minute borbe u prvoj rundi. Bivši UFC-ovac, koji se još nada povratku među svjetsku elitu, nakon rutinske pobjede se u ringu naklonio publici.

"Hvala svima koji su došli podržati event. Nakon 8 godina sam se vratio u Zagreb. Kad sam išao pistom prema ringu, htio sam se zaderati "Ovo je moj grad", ali da sam se zaderao... Počela su mi se usta tresti, nisam imao hrabrosti. Možda bih se i rasplakao", rekao je Pokrajac nakon pobjede.



"Vidjelo se da nema previše respekta, da se došao potući. Imao sam čak i strah zbog skidanja 12 kilograma, u klinču sam imao osjećaj da ću ostati bez snage, ali bio sam smiren i iskoristio priliku"., rekao je Pokrajac kojemu je Orsat Zovko, predsjednik FFC-a obećao borbu za titulu.

"Zanima me titula u teškoj kategoriji", dodaje Pokrajac, a ne odustaje ni od povratka u UFC.

"Da bih ušao u UFC svjestan sam da moram imati puno jače protivnike od Gruzijskog bmbardera. Moram imati protivnike koji se bore na velikim promocijama po Japanu, gdjegod. Samo da tog protivnika dobijem", rekao je Pokrajac.

Mehić: Nisam vjerovao da mogu izdržati pet rundi

U kickboksing dijelu najzanimljiviju borbu odradili su Elmir Mehić i Nizozemac Colin George. Nakon tri runde po tri minute bili su izjednačeni, suci su bili neodlučni i nakon četvrte runde kada su borbi jedva stajali na nogama, a tamnoputi Nizozemac za glavu veći od svog protivnika nije bio ništa bolji od Mehića koji je nakon poraza u svlačionici ispričao dojmove pred Indexovom kamerom.

"Nisam bio impresioniran njegovim izgledom. Ljudi koji tako izgledaju imaju manje srca, manje muda. Nisam bio spreman na pet rundi, nisam vjerovao da mogu toliko izdržati. Nisam to još vidio", rekao je Mehić ali dodao da su suci bili objektivni.

"Idemo dalje, idemo u Sarajevo na ćevape", dodao je.

Poturak: Mislio sam da se borim kod kuće

I druga zvijezda iz BiH poražena je sudačkom odlukom. Dževad Poturak imao je veliku podršku, ali Belgijac Frederic Sinistra je slavio.

"Da je bio meč u Belgiji, bila bi njegova pobjeda 10-9, a pošto sam ja kod kuće, trebala je biti 10-9 na moju stranu. Gdje god dođemo, borci iz regije, borimo se kao da smo na strani. Doza prednosti mora bgiti kod kuće".

"Radim ovo zato što volim ovaj sport, to je jedna vrsta potrebe, droge, nešto što u čovjeku stoji. Drago mi je da veliki šampion Mirko Filipović još uvijek tako uživa i s guštom ide na sve priredbe. S druge strane, imamo i Orsata Zovka koji također sve ovo voli i radi iz srca i petnih žila. Radi greške, ali svi smo mi ljudi", rekao je razočarani Poturak i potvrdio da jedva čeka novi nastup u Zagrebu.

Matej Truhan: Čuo sam ih da se deru "završi to brzo!"

Matej "Do Koske" Truhan oduševio je ekspresnim nokautom protiv Bugara Didova.

"Publika me ponijela jer sam čuo da se deru: završi to brzo! Radio bi ja pametno meč, ali kad osjetim da je kraj blizu, onda to i napravim. Čak više volim poraze jer uvijek nešto naučim", rekao je Truhan koji je zbog posla i MMA borbi ostavio fakultet, a onda postao vatrogasac kako bi imao više vremena za treninge.

"Nitro" Pejić zapalio Cibonu: "Kad vidim krv, ne mogu stati"

FFC 20 spektakl u Ciboni završio je s četiri sjajna nokauta, a impresivan je bio onaj Filipa "Nitra" Pejića protiv Zoltana Turaija. Zagrebački borac je u prvoj rundi nakon 1:45 minuta čiste MMA akcije koljenom srušio Mađara, a onda ga pogodio s dva `soccer kicka` u glavu prije nego što se sudac bacio na njega kako bi spriječio težu ozljedu Turaija.

Pred Indexovom kamerom, još vruć nakon borbe rekao je da ga je ponijela atmosfera.

"Ne zovu me Nitro bezveze. Vidjeli ste, korak u stranu i bam! Kad vidim krv, ne mogu stati", rekao nam je Pejić i dodao: "Meni je MMA život, ja sam uložio svu svoju mladost u to. Nadam se da ću ostvariti sve ciljeve. To je pojas prvaka u UFC-u", rekao je Pejić koji je rano odlučio da će postati profesionalni MMA borac.

"Bavim se ovime sedam godina, od prvog razreda srednje škole. Završio sam za stolara, ali znao sam odmah da ću se ovime baviti", rekao je borac iz Dubrave kojeg je došlo podržati stotine navijača.

"Sada tražim borbu za pojas, a čuo sam da ću ju i dobiti. Trudit ću se i dalje uvijek napraviti šou. Takav sam. Volim to što radim. Nikad neću odbijati borbe. Kako kažu, borio bih se i sa slomljenom rukom", kaže Pejić.

Trušček nakon impresivnog nokauta: "Prije borbe za pojas trebam pomoć psihijatra"

Ivica Trušček zapalio je tribine "Cibone" fantastičnom pobjedom protiv Viktora Halmija nokautom u prvoj rundi. Iskusnom hrvatskom borcu bio je ovo možda i najimpresivniji nastup u karijeri, a može žaliti što nije uspio skinuti kilažu na 70 kg jer je Mađaru mogao uzeti pojas FFC prvaka. Ovako mora čekati revanš koji je već najavljen za jedan od sljedećih evenata.

"Hvala FFC-u što postoji, inače bismo mi tukli po vrećama i međusobno se hrvali i nitko ne bi znao za to. Puno sam uložio u ovu borbu na sve načine. Hvala gledateljima koji su došli samo zbog mene", rekao je Trušček nakon borbe pa dodao:

"Sljedeći korak je da potražim pomoć psihijatra", nastavio je Trušček i izazvao smijeh na pressici. Govorio je o problemu kojeg ima sa skidanjem kilaže i reguliranjem prehrane.

"Ne šalim se. To mi je najveći problem, smiješno je, ali tako je. Čekam revanš s njim. Odradio sam možda najbolju borbu u životu jer sam toliko uložio u to. Bilo je još više mojih ljudi, moji klinci su me gledali. Nisam se nikada tako osjećao", dodao je "Terror" Trušček koji je pobjedu proslavio u ringu sa svojom obitelji.

Džakić: Platit će da bi mi zviždali

U najkrvavijoj borbi večeri Dušan Džakić je prekidom porazio Slovenca Bojana Kosednara jer se njegov protivnik nije mogao ustati nakon serije žestokih udaraca u glavu.

"Želva" je bezuspješno pokušavao ustati nekoliko minuta, na kraju mu je i pozlilo te je uz pomoć trenera jedva napustio ring. Džakić je proglašen pobjednikom, no publika je izviždala njega i suce iako se sportski pozdravio sa svojim protivnikom nakon borbe.

Pitali smo Džakića je li ga naljutila reakcija publike koja ga je zvižducima ispratila iz ringa ne dopustivši mu da kaže hvala i čestita svom protivniku.

"Nije me naljutilo. Reći ću samo ovo, sljedeći put kad se Dušan Džakić bude borio u FFC-u, svi će platiti kartu da bi mi zviždali", rekao je Džakić.

 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.