Krznar: Zamislite što je Gvardiol rekao nakon prve utakmice na SP-u. Zato je velik

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

JOŠKO GVARDIOL (21) u transferu vrijednom 92 milijuna eura prešao je iz RB Leipziga u Manchester City i postao najskuplji stoper u povijesti nogometa. Bivši trener Dinama Damir Krznar, koji danas vodi Maribor, za Sky Sports govorio je o hrvatskom reprezentativcu. Krznar je pratio Gvardiola kao šef klupske akademije te ga vodio u prvoj momčadi zagrebačkog kluba. Za engleski medij odgovorio je na pitanje "što Gvardiola čini tako posebnim".

Krznar je izjavio kako ga nisu iznenadili Gvardiolovi kvalitetni nastupi na Svjetskom prvenstvu, gdje je kao prvotimac s Hrvatskom osvojio broncu. "Očekivao sam tako nešto. Igrao je gotovo bez pogreške, možda je pogriješio u duelu s Lionelom Messijem za treći gol Argentine. Ali to nije pogreška, to je Messi", nasmijao se Krznar.

"Nakon prve utakmice na Svjetskom prvenstvu, Gvardiol je pred kamerama rekao: 'Možda moram više riskirati.' Zamislite vi to! Luka Modrić, Marcelo Brozović, Mateo Kovačić igraju jednostavan nogomet, a ovaj dječak želi riskirati više od njih. To ga čini velikim.

Moćan je i snažan, nema problema u duelu. Ima i brzinu, ima sve. Ono što ga čini drugačijim je da uvijek traži kako dodati prema naprijed. Želi napredovati u posjedu, što je karakteristika veznih igrača", analizirao je Krznar.

Gvardiol je imao dvije ponude po odlasku iz Dinama

"Gvardiol je tip stopera kakve ćemo tražiti u budućnosti. Joško je moderni branič", uvjeren je Krznar. Prisjetio se kako su mu Gvardiol i Dinamovi suigrači "kidali živce" jer su hrabro odigravali dodavanja iz zadnje linije protiv Chelseaja i Bayerna u UEFA-inim natjecanjima mlađih uzrasta. "Bili smo svjesni da moramo igrati takav nogomet jer cijeli svijet to traži", naglašava Krznar.

Ubrzo nakon što je Gvardiol postao prvotimac Dinama, stigao je poziv RB Leipziga i Leedsa. "Bio je podijeljen. Što je bolje, ići u Englesku ili u Leipzig? Rekao mi je da je izabrao Leipzig jer mu se to čini prvi korak prije no što ode u Premier ligu, najbolju ligu na svijetu.

Mislim da je to bila jako pametna odluka. Vjerojatno je znao da će se izboriti za mjesto u Leipzigu, klubu u kojem će napredovati, a zatim doći u Premier ligu kao gotov, odličan igrač", smatra Krznar.

"Gvardiol će u budućnosti biti jedan od vođa hrvatske reprezentacije, siguran sam. Ponosan sam, ne samo ja, već svi u Dinamu. Sretni smo", zaključio je Krznar.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.