Kupio je loš NBA klub, odveo ga do titule, ustabilio ga i sad ga prodaje za bogatstvo

Foto: Profimedia

U SIJEČNJU 2000. godine Marc Cuban kupio je većinski udio vlasništva u Dallas Mavericksima. Platio ga je 285 milijuna dolara. Franšiza koju vodi sad vrijedi 3.85 milijardi dolara i Cuban je spreman na prodaju. U poslu vrijednom bogatstvo zadržat će kontrolu nad košarkaškim operacijama u franšizi.

Novi vlasnik Mavericksa, kluba u kojem je Luka Dončić postao jedan od najboljih košarkaša svijeta, bit će tvrtka koju vodi Miriam Adelson, udovica kasino-magnata Sheldona Adelsona. Iz nje je jučer potvrđena prodaja dionica u vrijednosti dvije milijarde dolara za kupnju neimenovanog sportskog tima. Bude li taj kompletan iznos usmjeren prema realizaciji posla, Adelson će kupiti udio od najmanje 57 posto u franšizi iz Teksasa.

Dallas je 90-ih godina prošlog stoljeća bio jedna od najgorih sportskih franšiza. Cuban ju je uz pomoć Dirka Nowitzkog pretvorio u jednu od najboljih. Godine 2011. Dallas je osvojio svoj jedini NBA naslov, pobijedivši u finalu Miami Heat LeBrona Jamesa, Dwyanea Wadea i Chrisa Bosha.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.