Kustić: Dalić će pustiti svakoga tko želi otići pogledati Plazibatovu borbu

Foto: Luka Šangulin/Index.hr

NAJBOLJI hrvatski kikboksač Antonio Plazibat borit će se za titulu privremenog prvaka u organizaciji Glory. Protivnik će mu biti Nigerijac Tariq Osaro, a meč će se održati u Rotterdamu 17. lipnja. Tri dana ranije hrvatska nogometna reprezentacija igra polufinalnu utakmicu Lige nacija protiv Nizozemske. Predsjednik HNS-a Marijan Kustić pozvao je nogometne navijače da podrže Plazibata.

"Antonio ima našu veliku podršku. Kad ga vidim na slici s hrvatskom zastavom, prođu me trnci, vjerujemo u njegovu pobjedu. Pozivam naše navijače da ga dođu podržati u Rotterdamu. Moći će svi doći na meč, siguran sam da će izbornik pustiti svakoga tko želi ići. Obaveza nam je dati našem borcu podršku. Nadam se da će naši nogometaši i borci napraviti sve da pobijede i da ćemo jedni drugima dati podršku", rekao je Kustić.

Plazibat: Imamo najbolje nogometaše na svijetu

"Najprije hvala predsjedniku Kustiću što je uopće došao. Velika je stvar ta podrška. Hrvatska igra u Nizozemskoj, to je skoro bolje nego da igra u Hrvatskoj. Jer nije normalno koliko ljudi podržava reprezentaciju. S pozitivne strane, dakako. Ovo je prvi put da Gloryjev event Collision predvodi netko osim Badra ili Rica, nikad nitko drugi.

Nadam se da će gore biti totalno ludilo. Hrvatska može ispisati povijest taj tjedan jer se i Delija bori za naslov prvaka u PFL-u. Naravno, nogomet je u Hrvatskoj najvažnija stvar pored Boga. Za hrvatsku reprezentaciju igraju najbolji nogometaši na svijetu. Čast mi je bit bio toga svega", rekao je Plazibat.

Andrej Kedveš također nastupa na Gloryjevom eventu

"Prije četiri godine imao sam najveći meč u karijeri. Dobro je prošao, s obzirom na to da sam prihvatio borbu dva tjedna prije. Da se danas održava, mislim da bih imao puno veće šanse, mogla je borba otići u moju korist. Vratio sam se onda u amaterski kikboksing jer sam imao više natjecanja i mogućnosti", rekao je Kedveš.