Kustošija nakon 15 godina u prvoj ligi. Njezini juniori igrat će s Dinamom i Hajdukom

Foto: NK Kustošija

NAKON što je seniorska momčad Kustošija u play-outu za popunu SuperSport Prve nogometne lige izgubila od Zrinjskog iz Jurjevca i ispala u Drugu NL, veliki uspjeh napravili su juniori tog zagrebačkoga kluba. Juniori Kustošije su se nakon 15 godina vratili u Prvu NL za juniore, odnosno najviši rang juniorskog natjecanja u kojem će sljedeće sezone igrati s Dinamom i Hajdukom.

Kustošija je u 1. NL Središte za juniore sezonu završila na drugome mjestu s devet bodova manje od Dinama. No Dinamo nije mogao imati dvije momčadi u 1. ligi pa je Kustošija preuzela prvo mjesto i ušla u razigravanje za popunu 1. NL za juniore. Ždrijeb im je dodijelio najteže protivnike pa su u prvoj utakmici na neutralnom terenu u Jastrebarskom igrali s Orijentom koji je bio uvjerljivo najbolja momčad istarske i primorske regije.

Orijent je spustio nekoliko igrača iz seniorske momčadi u juniorsku, ali je Kustošija slavila s uvjerljivih 4:0, da bi u "finalu" igrala protiv Solina, jedne od najboljih momčadi dalmatinske regije. Momčad Tomislava Bolarića je u toj utakmici, koja se igrala na neutralnom terenu u Otočcu, pobijedila još uvjerljivije, 5:0, i tako se plasirala u Prvu nogometnu ligu za juniore.

Dobra nogometna škola

Povratak juniora u najjači rang natjecanja bio je jedan od prioriteta uprave kluba u ovoj sezoni. Drugi je bio ostanak seniora u SuperSport Prvoj NL, ali to nije ostvareno. Kustošija ima jako dobru nogometnu školu, ali već u pionirima igrači odlaze u velike klubove pa se u klubu nadaju da će ulazak juniora u prvu ligu omogućiti ostanak talentiranih igrača i stvaranje istih za seniorsku momčad.

Povratak seniora u Prvu NL sljedeće sezone bit će glavni cilj nove uprave na čelu s predsjednikom kluba Vladom Babićem i njegovim suradnicima od kojih je najpoznatiji menadžer Andy Bara. Podsjetimo, Kustošija je u ovom prijelaznom roku prodala Mikayila Fayea u Barcelonu za pet milijuna eura.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.