KVIZ

KVIZ Koliko znaš o Janici, Ivici i najvećim uspjesima hrvatskog skijanja?

Foto: Index

PRED Filipom Zubčićem je najvažniji vikend u karijeri. Senzacionalni hrvatski skijaš je u prilici da uzme mali Kristalni globus u veleslalomu ako se poklope neke stvari.

Do kraja sezone ostala su još dva veleslaloma. Prvi će se voziti 13. ožujka u Kranjskoj Gori, a drugi tjedan dana kasnije na završnici Svjetskoga kupa u Lenzerheideu.

Zubčić i dalje ima šanse za osvajanje malog Kristalnog globusa, ali one su sad bitno manje. Podsjetimo, pobjeda donosi 100, drugo mjesto 80, treće 60, četvrto 50, peto 45 bodova itd.

Teoretski, kad bi pobijedio u obje zadnje utrke, a Pinturault u njima osvojio, recimo, drugo mjesto, Francuz bi na kraju slavio jer bi u takvom raspletu imao 24 boda više od Zubčića.

Zubčić bi, jasno, do titule mogao i sa slabijim rezultatima, ali u tom slučaju bi i Pinturault i Odermatt, koji se bore i za ukupnu pobjedu u Svjetskom kupu, morali jako kiksati u tim utrkama.

Čak i ako ne osvoji Globus, Zubčić je ove sezone napravio čudo i zato je zaslužio da njemu i hrvatskom skijanju posvetimo Indexov kviz petkom.