Kyrgios gledao kako Đoković osvaja Melbourne pa objavio proročansku poruku

Foto: EPA-EFE

NOVAK ĐOKOVIĆ u finalu Australian Opena pobijedio je Stefanosa Tsitsipasa 6:3, 7:6 (4), 7:6 (5), osvojivši već 10. naslov u Melbourneu i 22. Grand Slam u karijeri, čime se izjednačio s Rafaelom Nadalom. Usput je osigurao i povratak na prvo mjesto ATP ljestvice, koju je već bio predvodio rekordna 373 tjedna.

Dominacija kojom je osvojio turnir u Melbourneu daje naslutiti da ovo nipošto nije kraj uspjeha za 35-godišnjeg Srbina i da će u trofejnu riznicu dodati još poneki Grand Slam naslov, a samo je pitanje na koliko će se zaustaviti prije nego što odluči okončati karijeru. Australac Nick Kyrgios se slaže.

Kyrgios najavio 28 Đokovićevih naslova

"Doći će do 28 Slamova. Lagano", napisao je uz emotikone smijeha Kyrgios, koji je bio jedan od rijetkih koji su podržavali Đokovića prošle godine u njegovoj borbi za pravo na nastup u Australiji, kad su ga naposljetku deportirali zbog necijepljenosti. Godinu dana kasnije Đoković se slavodobitno vratio u Melbourne Park.

"Haha, rekao sam vam. Stvorili smo čudovište. Dobro odrađeno. Sjedio sam na kauču i uživao u cijelom showu. Uživaj u svemu", poručio je Kyrgios nakon završetka finala.