La Liga je angažirala čitača s usana. Razlog je Bellingham

Foto: EPA

VODSTVO španjolske La Lige angažiralo je čitača s usana koji mora proučiti što je točno Jude Bellingham rekao Masonu Greenwoodu tijekom utakmice Real Madrida i Getafea. Španjolski mediji pisali su nedavno o skandalu i naveli da je Realova zvijezda sunarodnjaka nazvala "silovateljem".

Greenwood je, podsjetimo, do prije dvije godine bio jedna od najvećih mladih zvijezda engleskog nogometa. Dijete Manchester Uniteda, koje se probilo u prvu momčad na desnom krilu, bio je predodređen i reklamiran kao jedan od temelja novog Uniteda. No, onda ga je influencerica Harriet Robson, njegova djevojka i majka njihovog djeteta, optužila, i to preko društvenih mreža, da je prema njoj nasilan, da je tuče i tjera na seks.

U središtu pažnje javnosti

Greenwood je uhićen te optužen za pokušaj silovanja, fizički napad i "kontrolirajuće ponašanje". Do suđenja ipak nije došlo jer su svi ključni svjedoci odustali od davanja iskaza. Manchester United ga je otpisao, unatoč tome što je oslobođen optužbi za silovanje i nasilje s kojima se suočavao. Zbog spomenutih razloga Greenwood nije igrao od početka 2022. do ljeta 2023. Tada je otišao na posudbu u Getafe u kojem igra vrlo dobro.

Sad je ponovno u središtu pažnje javnosti. Našao se ondje nakon Bellinghamovih navodnih riječi koje su izazvale i reakciju vodstva natjecanja nakon službene žalbe Getafea.

Pročitajte više