NBA

NBA liga mogla bi suspendirati LeBrona Jamesa

Foto: EPA

LOS ANGELES Lakersi uspjeli su kroz play-in izboriti doigravanje za naslov prvaka NBA lige, no mogli bi u njega startati bez najveće zvijezde kluba i svog najboljeg igrača LeBrona Jamesa. On je prekršio covid-protokol lige, što se u pravilu kažnjava suspenzijom.

Liga je Lakerse već obavijestila o Jamesovom kršenju protokola.

U prijašnjim slučajevima igrači su bili prisiljeni povući se u karantenu na pet dana. Napravio je to Kyrie Irving kada nije poštovao pravila, baš kao i James Harden te Kevin Porter Jr.

James je protokol prekršio prije utakmice play-ina u kojoj je Lakerse vodio do pobjede 103:100 protiv Golden State Warriorsa. Ubacio je tada ključnu tricu, a utakmicu završio s učinkom od 22 poena, 11 skokova i 10 asistencija.

Također, do početka prve utakmice u seriji doigravanja prvog kruga Zapadne konferencije, u kojem sedmopostavljeni Lakersi igraju protiv Phoenix Sunsa, proći će pet dana otkako je James viđen da krši pravila druženjem na jednom eventu na kojem je bio gost. No, prva i druga utakmica te serije ulaze u pet dana od trenutka otkako je NBA liga obavijestila Lakerse o onom što je James napravio.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.