WNBA

Las Vegas slavi prvi naslov u nekom od velikih američkih sportova

Foto: Profimedia

KOŠARKAŠICE Las Vegas Acesa u četvrtoj utakmici WNBA finala svladale su Connecticut Sun 78:71 i okončale finalnu seriju pobjedom 3:1. To nije samo prvi WNBA naslov za Aces, nego i prva titula u nekom od velikim američkih profesionalnih sportova za grad Las Vegas.

U sinoćnjoj pobjedi Las Vegasa najbolja je bila Chelsea Gray s 20 poena, šest asistencija i pet skokova, a ona je proglašena i MVP-jem finala. Riquna Williams dodala je 17 poena, Kelsey Plum 15, a A'ja Wilson 11 i 14 skokova. Kod Suna je najefikasnija bila Courtney Williams s 18 poena, a Alyssa Thomas, koja je dva dana ranije postala prva košarkašica u povijesti WNBA finala s triple-doubleom, sinoć je ostvarila i drugi s 11 poena, 11 asistencija i 10 skokova.

Do titule ih vodila dugogodišnja pomoćnica Gregga Popovicha

Franšiza Acesa u Las Vegas se preselila 2018. godine, 2020. izgubila finale od Seattlea, a sada se dočepala prve titule u prvoj sezoni s trenericom Becka Hammon, legendarnom košarkašicom koja je dugo radila kao pomoćnica Gregga Popovicha u San Antonio Spursima i dugo bila u kombinacijama kao potencijalno prva glavna trenerica u NBA povijesti.

Prije selidbe u Las Vegas, franšiza je osnovana 1997. kao Utah Starzz te se u WNBA ligi natjecala od njene prve sezone. Zatim se 2003. preselila u San Antonio i preselila "prezime" u Sliver Stars, a 2014. u samo Stars. Još pod imenom Silver Stars, s Becky Hammon na terenu kao glavnom zvijezdom, ekipa je igrala finale 2008. godine i izgubila od Detroita.