LaVar Ball ispituje menadžere mogu li staviti njegove sinove u istu NBA ekipu

Foto: EPA-EFE

LAVAR BALL, kontroverzni otac Lonza Balla, razigravača Los Angeles Lakersa, ispituje menadžere u NBA ligi imaju li moć staviti Lonza i njegovu braću LiAngela i LaMela u istu NBA ekipu.

Tako tvrdi američki Yahoo Sports koji dodatno navodi da se LaVar i dalje vodi poslovne poteze u karijere najstarijeg sina Lonza, iako većina tih poteza nisu bili uspješni.

Primjerice, Lonzo je prije NBA drafta prošle sezone u kojem je izabran kao drugi pick imao priliku potpisati ugovor s nekim od vodećih svjetskih proizvođača sportske opreme kao što su Nike i Adidas. Ipak, LaVar je pokrenuo svoju tvrtku, Big Baller Brand. Dvije godine kasnije, BBB bilježi velike gubitke zbog ogromnih cijena njihove opreme unatoč nedovoljno dobroj kvaliteti i kašnjenju kod isporuka mušterijama koji su znali čekati na svoje BBB tenisice mjesecima.

Posljednja afera vezana uz BBB je ujedno i najveća. Lonzo je tužio suosnivača BBB-a i obiteljskog prijatelja Alana Fostera jer se sumnja da je ukrao do 2 milijuna dolara preko računa tvrtke. Lonzo je osim s BBBraskinuo sa sadašnjim menadžerom Harrisonom Gainesom i počelo se govoriti da će vođenje karijere uzeti u svoje ruke, ali to nije slučaj.

LaVar je u pregovorima s agencijama kako bi pronašao novog menadžera Lonzu, a Yahoo navodi da je najbliže dogovoru s CAA (Creative Artists Agency) agencijom. Ipak, dodaje se da su sve agencije oprezne zbog umiješanosti LaVara i financijskog stanja obitelji zbog problema s Big Baller Brandom.

Što se tiče ostale dvojice sinova, za LaMella se vjeruje da ima budućnost u NBA ligi dok LiAngelo ne može ući u ligu ni kao igrač koji grije klupu. Braća su vrlo povezana i LaVar vjerojatno zato pokušava pronaći način kako bi svu trojicu stavio u istu momčad.

LaVar je u prošlosti podizao puno prašine u američkim medijima svojim izjavama oko Lonza za kojeg je rekao da je bolji od Stephena Curryja i da LeBron James ne može osvojiti naslov bez njega. Ipak, karijera njegovog najstarijeg sina ne ide po planu. Ove sezone je igrao u samo 47 utakmica zbog ozljede i ima prosjeke od 9,9 poena, 5,3 skokova i 5,4 asistencije.

Skromno za drugi izbor NBA drafta u 2017.

 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.