Legenda Arsenala o Bobanu: Gledao sam ga i nisam mogao vjerovati. Imao je sve

Foto: Profimedia, Screenshot: YouTube (The Overlap)

POVRATAK europskih natjecanja naveo je legende engleskih klubova Iana Wrighta, Roya Keanea, Jamieja Carraghera i Garyja Nevillea da u emisiji Stick to Football razgovaraju o svojim iskustvima u Europi. Kada je došao red na Wrighta, legendu Arsenala, on se prisjetio dvoboja s Milanom u UEFA-inom Superkupu 1994. godine. Arsenal je to natjecanje izborio kao osvajač Kupa pobjednika kupova, dok je Milan prije toga u finalu Lige prvaka pobijedio Barcelonu 4:0.

Kroz dvije utakmice finala Superkupa, Milan je bio bolji s ukupno 2:0. U Londonu nije bilo pogodaka, ali u uzvratu su Talijani stigli do pobjede. Wright se prisjetio te sjajne momčadi Milana i iz nje izdvojio Zvonimira Bobana, koji je zabio gol za 1:0 u uzvratu.

"Sjećam se kada smo igrali protiv Milana nakon što je razbio Barcelonu. Imali su Desaillyja, Bobana... Massaro je igrao naprijed, Baresi i Maldini su bili u obrani. No znate ono kada igrate protiv nekog i pomislite: 'Wow, oni su rođeni da rade ovo!' Boban... On je bio nevjerojatan, jebote. Imao je sve, bio je brz, znao je igrati na prvi dodir, stalno je trčao... U tom trenutku pomislite: 'Jebote, ovo je nevjerojatno!'", prepričao je Wright, a složili su se i ostali u studiju.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.