Legenda je došla odvesti klub u Premier ligu. Otad je momčad pala sa 6. na 18. mjesto

Foto: Profimedia

PRIJE nešto više od mjeseca dana Wayne Rooney je zamijenio Johna Eustacea i postao trener Birmingham Cityja. Ikona Manchester Uniteda i engleskog nogometa momčad je preuzela na šestom mjestu ljestvice Championshipa i u borbi za Premier ligu. Mjesec dana kasnije Birmingham se mora brinuti o ostanku u drugoj engleskoj ligi.

Rooney je fantastičnu igračku karijeru proveo u Evertonu, Manchester Unitedu od 2004. do 2018., Derby Countyju i DC Unitedu. Najbolji je strijelac u povijesti Uniteda i donedavno je bio najbolji strijelac u povijesti engleske reprezentacije. Kao trener vodio je upravo Derby i DC United.

Treći trenerski posao

Posao u Birminghamu mu je treći koji obavlja kao trener. Startao je s jednim osvojenim bodom u pet utakmica i momčad mu je sada, nakon 16 odigranih kola, udaljena 20 bodova od prvog mjesta, a sedam od šestog. Ono je ujedno i posljednje s kojeg klubovi iz Championshipa ulaze u borbu za Premier ligu.

Puno je još utakmica do kraja sezone, čak 30. No, Rooney nije dobro krenuo i engleski mediji to ističu. Pitanje je može li preokrenuti negativan niz i vratiti Birmingham u borbu za ulazak u Premier ligu sljedeće sezone.