KOBE BRYANT (1978. - 2020.)

Legenda s NBA loga otkrila kako je Kobe Bryant umalo završio u Clippersima

Foto: Getty Images, screenshot

KOBE BRYANT svih 20 godina NBA karijere proveo je u LA Lakersima, ali u dva je navrata bio blizu odlaska. Relativno je poznata priča iz 2007. kad je trejd s Detroit Pistonsima bio praktički dogovoren, ali se Kobe u posljednji trenutak predomislio i aktivirao rijetku NBA klauzulu prema kojoj može odbiti razmjenu.

Puno je manje poznato da je 2004., prije nego će Lakersi poslati Shaquillea O'Neala u Miami i razdvojiti tandem koji se više nije podnosio, Bryant umalo završio u redovima gradskih rivala Clippersa.

Taj je detalj sinoć otkrio Jerry West, čovjek s loga NBA lige, koji je doveo Kobea u Lakerse trejdom Vlade Divca. On danas radi kao savjetnik u Clippersima, a tada je bio generalni menadžer Memphis Grizzliesa.

"Sjećam se kad je bio na odlasku iz Lakersa. Nikad to nisam nikome spominjao. Htio je prijeći u Clipperse. Rekao sam mu: 'Kobe, ni po kojim okolnostima ne možeš to učiniti.' Bio je ljutit na sve u Lakersima, na vlasnika, sve druge. Rekao sam: 'Kobe, ne možeš igrati za Clipperse. Ne možeš igrati za tog vlasnika. Točka'", ispričao je West u TNT-ovoj emisiji posvećenoj Bryantu, u kojoj su gostovali brojni njegovi bivši suigrači poput Dereka Fishera, Ricka Foxa, Dwyanea Wadea, Stevea Nasha i, dakako, Shaquillea O'Neala, koji je i jedan od voditelja emisije.

Vlasnik kojeg West spominje bio je Donald Sterling, kontroverzni biznismen koji je 2014. izbačen iz NBA lige, odnosno natjerali su ga da proda klub, nakon što su u javnost iscurile snimke njegovih rasističkih ispada.

"Dvaput smo razgovarali o tome. Razgovarali smo o svemu, ali samo je tražio informacije. Roditelji su bili s njim neko vrijeme, ali iskreno, i ja sam se dvije godine osjećao kao njegov otac", rekao je West prije nego što je u suzama zaključio:

"Ne znam hoću li ovo ikad moći preboljeti. Zaista ne znam."

Naposljetku, Kobe je poslušao Westa. Tog je ljeta potpisao novi sedmogodišnji ugovor i ostao u Lakersima do kraja karijere, osvojivši pritom još dva naslova prvaka 2009. i 2010. godine.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.