Legenda YU košarke: Sramota. Ovo će se događati sve dok Euroligi ne dosadimo

Foto: MYD Sports, Pixell

NEZAPAMĆENE scene kaosa i divljanja u beogradskom Pioniru uoči i tijekom majstorice finala ABA lige između Zvezde i Budućnosti danima su udarna tema u regiji.

> Zbog kaosa u Pioniru Zvezda dobila najtežu kaznu u povijesti ABA lige

O sramotnim scenama iživljavanja huligana Zvezde pisali su i strani mediji, a danas je disciplinski sudac ABA lige, Saša Pavličić, drastično kaznio beogradsku momčad izrekavši joj najtežu kaznu u povijesti lige.

Legendarni Žarko Paspalj, jedan od nositelja zlatne generacije jugoslavenske košarke s konca osamdesetih, danas je ambasador ABA lige. Paspalj nije želio puno komentirati događaje iz finalne serije, no priznao je da je bio zgrožen huliganskim divljanjem i poručio je da je to bila sramota za košarku.

''U ovo sam ušao s velikom željom i voljom, da predstavljam ABA ligu kao što sam predstavljao sebe i ono što najviše volim, košarku. Ne bih stekao reputaciju koju imam da nisam na takav način prilazio košarci 30 godina. Zato sam i postavljen za ambasadora. Međutim, ovo što se događa najradije ne bih komentirao'', rekla je legenda crnogorske i jugoslavenske košarke za Vijesti.

Čovjek koji je tri puta bio prvak Europe, jednom svijeta i dva puta olimpijski viceprvak priznaje, ipak, da sve ovo što se dogodilo u finalnoj seriji nanosi strašnu štetu ABA ligi.

''Prošle sezone nisam bio tu, ali sam čuo što se dešavalo u finalu. Nastavilo se i ove godine, to nije u skladu s kvalitetom, a posebno reputacijom košarke u regiji'', rekao je Paspalj pa je izdvojio i jedan pozitivan primjer finalne serije – četvrtu utakmicu u Morači.

''Da nisu bile zapaljene dvije baklje minutu prije kraja, koje nisu utjecale na rezultat, bilo bi savršeno. Bio je to pravi primjer navijanja na košarkaškoj utakmici. Bilo je perfektno, fantastično. Publika se sjajno suzdržavala nakon onoga što se događalo prije toga, da ne kažem i kasnije.''

Odnosi između Crvene zvezde i Budućnost su očajni, a Paspalj smatra da se po svaku cijenu mora pronaći način kako da se smire tenzije jer Europa neće tolerirati nasilje.

''Tako će biti sve dok vlasnici i predsjednici klubova ne pronađu želju i volju da se ovo zaustavi. Druga opcija je da ljudima iz Eurolige sve dosadi jer ovo je sramota za košarku'', zaključio je bivši as Budućnosti i Partizana.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.