Europske lige

Legendarni Rus ne razmišlja o penziji. Produljio ugovor 20 godina nakon debija

Foto: EPA-EFE

Moskovski CSKA objavio je kako je živuća legenda kluba i ruskog nogometa Igor Akinfejev produljila ugovor na još dvije godine. 36-godišnji golman očigledno ne razmišlja o penziji ni nakon više od 700 seniorskih nastupa. Ove sezone i dalje je standardni izbor na vratima.

Akinfejev je debitirao daleke 2002. godine u Krilia Sovetovu kao 16-godišnjak. Sve do danas nije obukao ijedan dres osim svog matičnog CSKA. Odrastao je u okolici Moskve, a vratar u omladinskim kategorijama kluba postao je već kao četverogodišnjak.

Akinfejev je rekorder po broju nastupa u ruskoj ligi i broju utakmica bez primljenih pogodaka. U povijesti ruske reprezentacije po broju nastupa ispred njega je samo dugogodišnji klupski kolega Sergej Ignjaševič. Bio je proglašen za najboljeg nogometaša u zemlji 2013. godine.

S CSKA-om je osvojio 19 domaćih trofeja te Kup UEFA 2005. godine, kojim je moskovski velikan kompletirao trostruku krunu. U pohodu na trofej u kojem je sudjelovao i Ivica Olić porazili su Benficu, Partizan, Auxerre, Parmu i Sporting.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.