Legendarni trener: Dražen je bio veliki radnik, na treninge je dolazio pola sata ranije

Foto: Getty Images/Guliver Image

DUŠAN IVKOVIĆ, jedan od najtrofejnijih europskih košarkaških trenera svih vremena, u nastupu na grčkoj televiziji osvrnuo se na svoju karijeru, a pritom spomenuo i tragično preminulu hrvatsku ikonu Dražena Petrovića.


Govoreći o igračima s kojima je radio tijekom bogate karijere, dvostruki osvajač Eurolige, Eurokupa i niza europskih trofeja dotakao se hrvatske legende.

"Dražen je bio veliki radnik. Ako trening počinje u 8, on je stizao već pola sata ranije da bi bio spreman učiti i raditi. Ne znam mogu li izdvojiti ijednog igrača s kojim sam radio, svi su mi bili kao djeca", rekao je Ivković koji je kao trener bio prvak Jugoslavije, Grčke, Rusije, a s reprezentacijama Jugoslavije i kasnije Srbije osvojio je europska zlato i srebro, olimpijsko srebro, zlato na Univerzijadi, a 1990. Jugoslaviju je odveo do titule svjetskog prvaka.

Dvije godine kasnije bivša država već se raspala, rat u Hrvatskoj i BiH bio je u punom jeku, a krnja Jugoslavija zbog sankcija nije nastupila na sljedećem SP-u. Iako bi tada nastupili bez Hrvata Petrovića, Kukoča i Rađe, Ivković je uvjeren da bi i sa srpskim i crnogorskim igračima ostvario uspjeh.

"Da nije bilo rata, vjerujem da bismo pobijedili Dream Team. Dok su se drugi igrači fotografirali sa Jordanom i ostalima, mi smo radili za tu utakmicu jer, vjerujem, da smo ih mogli pobijediti", rekao je Ivković, prenosi B92.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.