Legende o zvijezdi Nizozemske: Ne treba vam džentlmen. On stvara kaos

Foto: EPA

LEGENDARNI nogometaši Marco Van Basten i Ruud Gullit kritizirali su zvijezdu Nizozemske i Liverpoola Virgila Van Dijka nakon dviju kvalifikacijskih utakmica u kojima je njihova reprezentacija izgubila od Francuske (0:4) i pobijedila Gibraltar (3:0). Podsjetimo, Nizozemska će u lipnju igrati protiv Hrvatske u polufinalu Lige nacija.

"Van Dijk radi buku, ali ništa ne govori. Pravi kapetan razmišlja naglas i objašnjava što treba raditi. On ostaje negdje između i stvara kaos, što dovodi do nerazumijevanja. A to kao kapetan moraš spriječiti. Na terenu vam ne treba džentlmen, to nema veze s ozljedom, već s načinom vodstva", izjavio je Van Basten za Ziggo Sport.

"Već su ga kritizirali u Engleskoj. Uvrstili su ga u najbolju momčad svijeta. On misli da je bolji od ostalih. Moraš rješavati probleme kada si kapetan, a on samo komentira što se događa. Igra na sigurno. Njega smatraju najboljim, zar ne? Onda to treba i pokazati", rekao je Gullit.

"Normalno je griješiti"

Van Dijk je za isti medij odgovorio na kritike. "Svatko danas smije imati mišljenje, u tome je stvar. Jesam li nerealno visoko postavio letvicu? Je li to moguće? Nikad nije bilo savršeno. Kontinuitet je prava riječ. Bili smo uspješni kao momčad. Nogometaši bolje od ikoga znaju za uspone i padove.

Normalno je da ne možeš stalno igrati jednako dobro. Postoje trenuci u kojima tražiš formu, ljudi na to ne smiju zaboraviti. Normalno je griješiti, to je ljudski i to je dio nogometa", izjavio je Van Dijk.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.