Leicester još ne bi smio slaviti naslov, bivši Tottenhamov menadžer otkrio je zašto

Foto: Getty Images

IZGLEDA kako trenutačno nitko ne može zaustaviti Leicester, ali premierligaški naslov još nije odlučen zahvaljujući Tottenhamu.

Mlada momčad Mauricija Pochettina ostala je u igri pobijedivši Manchester United u nedjelju, iako su ostali sedam bodova iza vodeće momčadi engleskog nogometa Leicestera s pet utakmica do konca sezone.

Hoće li Tottenhamu to bili suviše? Bivši menadžer Tim Sherwood smatra kako su Spursi ove sezone postavili dobar temelj za napad na naslov iduće sezone, čak i ako ga ne osvoje ove godine.

Samo jedanput naslov nije osvojila momčad s najmanje primljenih i najviše zabijenih u ligi

Jan Vertonghen vratio se u Tottenhamovu obranu u nedjelju nakon 15 propuštenih utakmica zbog ozljede ligamenata u siječnju. Već ionako najbolja momčad lige sad je još čvršća. Spursi imaju i najbolji napad u Premierligi ove sezone. Samo šest momčadi imalo je takav omjer u premierligaškoj eri, a njih pet osvojilo je titulu, Manchester United 2001. i 2008., Arsenal 2004., Chelsea 2006. i Manchester City 2012. godine. Manchester United 1998. godine nije uspio osvojiti naslov iako je imao najviše zabijenih i najmanje primljenih golova.



"Utakmica protiv Manchester Uniteda pokazala je zašto je Tottenham još u konkurenciji za naslov, kad stvari ne štimaju baš u napadu, ima čvrstu obranu koja će ga zadržati u utakmici," smatra bivši menadžer Spursa Tim Sherwood.

"United mu je samo jedanput uspio zapucati u gol, ali jedan od najboljih golmana u ligi, Hugo Lloris, sjajno je obranio taj udarac."

"Potom, samo deset minuta kasnije, Tottenham je na brzinu zabio tri gola. To možete jedino kad u momčadi imate klasu, igrače koji rješavaju utakmice kad je to najnužnije. Dele Alli i Harry Kane nisu odigrali svoje najbolje utakmice u karijeri protiv Uniteda, ali zapamtili ste nekoliko njihovih poteza."

"Nestanu na neko vrijeme i potom se u ključnom trenutku pojave i riješe utakmicu, kao primjerice kod prvog gola, u akciji koju je Kane započeo, a Alli završio. Potom su proigrali i počeli nadirati u valovima, samo čudo je spasilo United od poraza s većom razlikom."

"No čak i ako Tottenham nastavi pobjeđivati, Leicester je predaleko odmakao. Claudio Ranieri i društvo morat će ozbiljno uprskati u utrci za naslov prvaka kako bi Spursi imali ikakve šanse, ali neće im dati 'disati' do konca sezone."

Tottenham do konca sezone mora još igrati protiv Chelseaja, Stokea i Newcastlea u gostima, te Southamptona i West Broma kod kuće

"Ova sezona ipak je najbolja prilika za naslov slabijim klubovima jer su Chelsea i Manchester United jako loši, vjerojatno će iduće sezone biti opet u borbi za naslov i bit će ga mnogo teže osvojiti."

"Ipak, uvjeren sam kako će Tottenham i dogodine biti pri vrhu premierligaške ljestvice. Ova momčad osvojit će naslov u Premier ligi u dogledno vrijeme."

Čovjek u kojeg Tottenhamovi navijači polažu najviše nade kako će njihovom klubu otvoriti put ka naslovu već ove sezone zove se Slaven Bilić. Hrvatski menadžer sa svojim West Hamom stiže na King Power Stadium u Leicester već 17. travnja i u ovakvoj formi Hammersi predstavljaju ozbiljan zalogaj za vodeći klub na ljestvici.

Leicester će još ugostiti West Ham, Swansea, Everton, ide na noge Unitedu i Chesleaju

Ostatak Leicesterova rasporeda također je natrpan odličnim suparnicima, nakon Bilića i društva dolazi mu Swansea, potom mora na Old Trafford pa se vraća kući na posljednju domaću utakmicu ove sezone protiv Evertona, a eventualni naslov Kramarićev matični klub mogao bi proslaviti na Stamford Bridgeu.

Bivši menadžer Tim Sherwood uvjeren je kako Spursi još imaju šanse zbog Harryja Kanea, odlični napadač u prošle dvije sezone zabio je 43 gola, samo gol manje od Sergija Aguera, koji je jedini ispred njega.

Harry Kane i iduće godine predvodit će Spurse

"To je još jedna stvar koja razlikuje Tottenham od Leicestera. Iduće sezone "lisice" će morati rasprodati najbolje igrače, a Tottenham će se još pojačati jer će igrati u Ligi prvaka i ima mnogo bolje uvjete za trening od Leicestera."

"Momčad je ionako odlična, a Pochettino radi sjajan posao, sve je na mjestu - na terenu i izvan njega."

"Harryja Kanea se povezuje s prelaskom u Manchester United iduće sezone, ali zašto bi otišao? Tek mu je 22, još je 'beba'... No razvija se fantastično u posljednje dvije godine i vjerojatno će predvoditi engleski napad na Euru 2016. godine."

"Pochettino ga sjajno koristi, ne samo njega, nego i ostale mlade igrače u koje ima ogromno povjerenje. Najstariji igrač u polju mu je 28-godišnji Jan Vertonghen, a meni se osobito sviđa način na koji se razvijaju kod Pochettina. Mnogi su debitirali kod mene i sadašnji menadžer mogao je vidjeti o kakvim se igračima radi. I tad je bilo jasno da su dovoljno dobri."

"Nije odustao od njih, nisu mu bila bitna imena i njihove cijene, zadržao ih je na osnovu onoga što su pokazali na travnjaku. Igrači su sami zaslužni za ovako dobru sezonu, ali svaka čast Pochettinu što je nastavio vjerovati u njihove mogućnosti."

Lamela i Vertonghen unutra, Seong Heung Min i Wimmer van

Protiv Uniteda Pochettino je vratio Lamelu u momčad umjesto Seong Heung Mina i Vertonghena uveo umjesto Wimmera, to je najjača Tottenhamova momčad."

"Menadžer je dosta rotirao ove sezone kako bi pronašao udarnu momčad, mislim da je to sad to nakon što se Vertonghen oporavio i ponovno igra."

"Ova će momčad iznijeti većinu utakmica do konca sezone i bit će osnova za iduću. Ponavljam, mlada su momčad i puni su energije, a to je jako bitno pri načinu igre koji koristi Tottenham."

"U posljednjih 20 minuta protiv Uniteda mogli su još pojačati pritisak. Praktički su razmontirali United koji nije znao odgovoriti na takav tempo u prijelomnici."

"Leicester primjerice ima takvu moć u svojoj udarnoj momčadi, a obje momčadi igraju vrlo odgovorno u obrani i zato me ne čudi što su na vrhu premierligaške ljestvice," zaključio je Sherwood.
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.