Leicesterov vlasnik bio je veliki humanitarac, obožavao je Englesku i polo

FOTO: EPA

NEPUNIH sat vremena nakon utakmice između Leicestera i West Hama dogodila se strašna nesreća. Helikopter vlasnika Lisica srušio se 200-tinjak metara od stadiona nakon polijetanja.

Isprva se nije znalo je li Vichai Srivaddhanaprabha bio u tom helikopteru, no crne slutnje ubrzo su potvrđene. Tajlandski milijarder poginuo je u nesreći, zajedno s još troje ljudi čiji identiteti nisu potvrđeni.

Srivaddhanaprabha je klub kupio 2010. godine za 33 milijuna eura. Postao je omiljena figura u gradu jer je klub doveo do gornjeg dijela tablice Premiershipa. Tajlandski biznismen bio je logistički ključna figura za povratak Leicestera u elitni rang 2014. godine, a dvije godine kasnije postali su prvaci Engleske, ušli u povijest i kolektivnu memoriju.

Leicester mu je služio za bijeg iz poslovne realnosti

BBC-jev korespondent iz južne Azije Jonathan Head otkrio je dosad nepoznate detalje iz života preminulog Leicesterovog predsjednika.

Koliko je zapravo bio uspješan govori i podatak da je s razvojem svog biznisa započeo 1989. godine i u vrlo kratkom roku postao peti najbogatiji čovjek na Tajlandu. Njegovo maloprodajno carstvo, tvrtka King Power, u kratkom roku dostigla je monopol na tajlandskom tržištu, a onda postala i svjetski igrač u vrijednosti od 4,3 milijarde eura.

Srivaddhanaprabha je iza sebe ostavio četvero djece koja su aktivno sudjelovala u njegovom biznisu. Ništa neuobičajeno za način na koji Kinezi vode svoja poslovanja s obzirom na to da je predsjednik Leicestera etnički bio Kinez.

Obožavao je engleski način života i družio se s kraljevskom obitelji

Oduvijek je volio Veliku Britaniju i način života u njoj. Govorio je kako sa svojim bogatstvom može unaprijediti to društvo. Bio je veliki ljubitelj dobrog vina, volio je kockati i obožavao je konje. Srivaddhanaprabha je, osim nogometa, strastveno pratio polo i često su ga znali vidjeti u društvu britanske kraljevske obitelji kad bi se igrao polo.

Leicester City često mu je služio kao bijeg iz poslovne realnosti i visokog biznisa u kojem je svakodnevno boravio. Kako je s vremenom njegova tvrtka rasla i dobivala na ugledu, postao je aktivan član mnogih značajnih društvenih projekata.

Nije nepoznato da je Srivaddhanaprabha bio veliki humanitarac, što je tipično za ljude s tolikim bogatstvom. Često je donirao onima kojima je to najpotrebnije, bilo to na Tajlandu ili u Velikoj Britaniji.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.