transferi

Leipzig odbija ogroman novac za Upamecana. Na ljeto ga mora pustiti za puno manje

Foto: EPA-EFE

DAYOT UPAMECANO spominje se u kontekstu odlaska iz Leipziga u svakom od zadnja tri prijelazna roka.

Sjajni 22-godišnji stoper RB Leipziga želja je praktički svih velikih klubova, poput Manchester Uniteda, Bayerna, Chelseaja i Liverpoola, ali ga je Leipzig nekako uspijevao zadržati. Trebao je definitivno otići u prošlom prijelaznom roku, ali je katastrofalna financijska situacija uzrokovana koronavirusom spriječila najveće klubove da za njega licitiraju.

Prije nego što je tržište doživjelo udarac, spominjala se cijena od oko 80 milijuna eura, koliko su neki klubovi, piše Guardian, spremni ponuditi i u ovom prijelaznom roku. No Leipzig se, barem za sad, bori za naslov prvaka Njemačke i Julian Nagelsmann je rekao upravi da ne bi želio ostati bez stopera koji mu je jedan od ključnih igrača.

Guardian tvrdi da Leipzig zaista ne namjerava prodati Upamecana ove zime, ali će ga na ljeto morati pustiti, i to za gotovo dvostruko manje novca. Naime, Upamecanu će se zadnjim danom lipnja aktivirati odštetna klauzula od 42 milijuna eura koju bogatim klubovima neće biti nikakav problem platiti. 

Baš zbog toga su neki engleski klubovi i Bayern upitali Leipzig želi li možda prodati Upamecana sad kako na ljeto ne bi bila gužva za njegov potpis, ali klub je jasno dao do znanja da Upamecano ne može ići u ovom prijelaznom roku.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.