L'Equipe: Kako je bogati Dinamo Zagreb izvršio agresiju na Francusku?

Maxime Brenauer, prva Dinamova francuska prinova ovog ljeta. Foto: GNK Dinamo Zagreb

L'EQUIPE, pariški list i najugledniji svjetski sportski dnevnik, objavio je tekst pod naslovom: "Zašto Dinamo Zagreb šoping u ljetnom prijelaznom roku obavlja u Francuskoj?". U njemu piše: "Početkom prošlog mjeseca je Maxime Bernauer (24) iz drugoligaša Parisa prešao u hrvatskog prvaka uz fiksni dio odštete od 1.3 milijuna eura, koja s bonusima može iznositi i do 2 milijuna eura.

"To što je u Dinamo otišao Bernauer kojeg su željeli naši prvoligaši još je moglo proći nezapaženo"

Nije uobičajeno da igrač iz Francuske, i to onaj kojeg žele tamošnji prvoligaški klubovi, ode u Hrvatsku. No, to je još moglo u sportskoj javnosti proći tek kao kuriozitet. Međutim, to nikako ne može biti ono što bi transfer tog braniča mogao pokrenuti. Egzodus iz Francuske u najbolji hrvatski klub. Dinamo naime prati čak deset igrača iz naše prve i druge lige."

"Dinamov direktor nam je objasnio da u Hrvatskoj ne mogu niti početi pregovore bez 2 milijuna eura. Ovdje za taj novac kupe gotovog igrača"

Marko Marić, novi sportski direktor Dinama, u L'Equipeu objašnjava ono što taj list naziva "jako agresivnom kampanjom njegovog kluba u Francuskoj": "Ako želimo igrača iz hrvatskog kluba, ostali klubovi će za onoga koji nije ekstra klasa od nas tražiti najmanje 2 milijuna eura, i to za početak. U Francuskoj pak za taj iznos možemo kupiti gotovog igrača s iskustvom jedne od najjačih liga."

"Novi bogataš europskog nogometa pretvorio je Francusku u svoje lovište"

Francuzi nazivaju Dinamo "novim bogatašem europskog nogometa", koji je "Francusku pretvorio u svoje lovište". L'Equipe govori da je Dinamo upao na teritorij Lyonu i Rennesu, jer pikira na njihove igrače, zato što francuskim nogometašima može ponuditi što ni ti ugledni klubovi ne mogu, a to je igranje u Ligi prvaka.

"Dinamo želi deset Francuza. Znamo imena četvorice njih"

"Ne znamo imena Dinamovih meta iz Lyona i Rennesa, ali zato znamo da želi Mohameda Kabua iz Valenciennesa, koji je na meti Lorienta. Također prati i Ibrahima Sissoka, koji je slobodan igrač nakon što mu je završio ugovor sa Sochauxom. Lucien Agoume, koji se vraća u Inter nakon završetka posudbe u Troyesu, i Martin Adeline iz Reimsa su također želja ambicioznih Hrvata."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.