Lewandowskom naglo ukinuta suspenzija, protivnici poludjeli: Nepravda bez presedana

Foto: EPA-EFE

IAKO je prethodno Barceloni odbijena žalba na suspenziju Roberta Lewandowskog zbog crvenog kartona zarađenog protiv Osasune 8. studenog, ona je iznenada ukinuta samo dan uoči prve utakmice koju je trebao propustiti, gradskog derbija s Espanyolom. Iako je natjecateljski odbor donio odluku o suspenziji, a žalbeni ju potvrdio, viši žalbeni sud ju je privremenu ukinuo.

Lewandowski je trebao propustiti utakmice s Espanyolom, Atletico Madridom i Getafeom, ali posljednja Barcelonina žalba bila je djelomično uspješna pa je suspenzija ukinuta do potpunog okončanja žalbenog procesa. To znači da Lewandowski može igrati protiv Espanyola u subotu od 14 sati, ali bi ipak mogao izbivati iz sljedeće dvije, uz dodatak gostovanja u Gironi.

Dvije utakmice suspenzije dobio je zbog sporne geste

Poljski napadač isključen je na susretu s Osasunom u prvom poluvremenu, ali dodatne dvije utakmice kazne dobio je zbog geste prema sucu. Lewandowski se obranio da ona nije bila namijenjena sucu, nego treneru Xaviju. 

Stoga su u Espanyolu posebno ljutiti jer mu je suspenzija iznenada u potpunosti ukinuta, iako jedna utakmica kazne zbog samog isključenja ne bi trebala biti sporna te su službenim priopćenjem kritizirali povlačenje suspenzije, a posebno nedostatak komunikacije s njima kao neizravno uključenom strankom, u donošenju odluke.

"Unatoč nepravdi i ovoj odluci bez presedana u ovom natjecanju, naša momčad će se sutra boriti sa 110% kako bi ispunila povjerenje naših navijača", zaključio je Espanyol u priopćenju.