HNL

Lideri Druge HNL upisali poraze. Situacija na vrhu i dalje neizvjesna

Igor Soban/PIXSELL

NAKON jučerašnjeg remija Hrvatskog dragovoljca i Istre poprilično je izvjesno kako će klub iz Sigeta na kraju sezone biti vraćen u drugi rang hrvatskog nogometa, no tko će iz Druge HNL izboriti direktnu promociju u Prvu, još uvijek je teško predviđati. Iza nas je vikend s nizom iznenađujućih rezultata u drugoligaškom društvu.

U istom kolu poražena su sva tri lidera tablice - Varaždin, Rudeš i Dubrava. Varaždinci su u Maksimiru upisali minimalni poraz od Dinama II, a pobjednički gol za Modre postigao je 19-godišnji napadač Bartol Barišić. Rudeš je na gostovanju u Bijelom Brdu poražen s 2:1, a s istim rezultatom je i Dubrava ispraćena s Kvarnera. Na Krimeji je bolji bio Orijent, kojem je pobjedu donio kazneni udarac Dominka Mulca u sudačkoj nadoknadi. 

Orijent je sada bodovno izjednačen s Dubravom na trećem mjestu. Bod manje od njih ima Inter, jedina momčad koja je u ovom kolu slavila s opipljivijom razlikom. Momčad Borimira Perkovića je s 2:0 u Zaprešiću bila bolja od Sesveta. Rudeš i Varaždin nešto su odvojeniji na vrhu, s 37 odnosno 39 bodova. 

Do kraja sezone u Drugoj HNL još je devet kola, što znači da je u igri 27 bodova. S obzirom na to da je razmak između vrha i devetog mjesta svega deset bodova, jasno je da je u igri za promociju čitav niz klubova te da najviši rang hrvatskog nogometa nije jedini u kojem ćemo gledati napetu završnicu. 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.