Lineker o incidentu kad je obavio veliku nuždu na terenu: Samo je sve izašlo...

Foto: Screenshot

GARY LINEKER je u studiju BBC-ja s bivšim suigračima prepričao legendarni trenutak sa Svjetskog prvenstva 1990. godine. Engleska je na tom turniru u 1. kolu natjecanja po skupinama igrala s Irskom. Završilo je 1:1, ali puno više od toga pamti se trenutak iz 60. minute.

Gary Lineker je poslije jednog duela s protivničkim igračem ostao ležati na terenu i nakon toga se stražnjicom počeo vući po terenu. Ispostavilo se da je legendarni engleski napadač napravio nuždu "broj 2" pa je pokušao obrisati tragove i nastaviti utakmicu.

Ležao na terenu

"Večer prije se nisam dobro osjećao, ali nisam nikome želio reći jer sam htio igrati. U tom trenutku su me uhvatili grčevi i pomislio sam 'k vragu, ovo me baš boli'. Kad je lopta izašla iz terena, ostao sam ležati i nekako sam se opustio", prepričao je Lineker i nastavio:

"Najednom - pljus! Pomislio sam 'o, bože'. Sjedio sam na tom terenu, a sve je izašlo iz mene, oko mene. Usrao sam se! Došlo mi je da zaplačem. Nasreću, imali smo u toj utakmici tamnoplave hlačice, a ne bijele."

S njim su u studiju bili Alan Shearer i Micah Richards, koji su sa smijehom slušali Linekerovu priču i zajedno gledali snimku. Richards mu je rekao da je to jedna od najboljih priča koje je ikad ispričao, a Lineker mu je rekao da zašuti.

Shearer se žalio

"Ma, daj, molim te... Pogledaj Garyja Stevensa kako dolazi do mene i pita me što nije u redu. Bilo je to stvarno grozno iskustvo, ali eto, sad je svima smiješno", rekao je Lineker, a Shearer se ubacio:

"Eto. Ostale su nam još dvije minute emisije i potrošit ćemo ih da slušamo o tome kako se Shearer usrao umjesto da pričamo o hat-trickovima u Premier ligi", rekao je legendarni napadač Newcastlea i Engleske.