hrvatska reprezentacija

Livaja nakon gola za povijesnu pobjedu Hrvatske: Nisam još bio na velikom natjecanju

Foto: Profimedia

MARKO LIVAJA je mjesec dana nakon 29. rođendana i četiri godine nakon što mu je Zlatko Dalić dao debi za Hrvatsku, u 14. nastupu za reprezentaciju postigao treći i kako kaže, najdraži gol za reprezentaciju. Hrvatska je kod Austrije u zadnjem kolu skupine Lige nacija morala pobijediti za prvo mjesto skupine i plasman na Final Four.

Livaja je u igru ušao u 62. minuti umjesto Ante Budimira, pri rezultatu 1:1, koji dakle nije odgovarao formalno gostima. Samo sedam minuta po ulasku Livaja je centaršut Ivana Perišića pretvorio u gol za deliriji 20 tisuća Hrvata na Parteru. Tri minute kasnije Dejan Lovren je postavio konačnih 3:1.

Međutim, gol koji je postigao Livaja i to u periodu utakmice kada je Austrija bila bolja, a Hrvatsku spašavao Livaković, usmjerio ju je prema povijesnoj pobjedi. Strijelac Livaja je nakon utakmice rekao: "Ovo mi je najdraži gol za reprezentaciju, nisam do sada igrao velika natjecanja. Nadam se da ću ovako nastaviti u klubu te izboriti svoje mjesto u Kataru."

Livaja je prošle sezone u 40 nastupa za Hajduk postigao 32 i namjestio sedam golova. Bio je najbolji strijelac HNL-a s 28 golova. Ove sezone je za Hajduk u 13 nastupa postigao i namjestio po šest golova. 

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ SVE GOLOVE