Livaja proglašen najboljim HNL igračem 2022. Ima duplo više bodova od Petkovića

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

MARKO LIVAJA po izboru kapetana u SuperSport HNL-u i Tportala proglašen je za najboljeg igrača u prošloj godini. Najbolji igrač Hajduka drugu je godinu zaredom osvojio ovu nagradu, ove godine s dvostruko više bodova od drugoplasiranog napadača Dinama Brune Petkovića.

"Iznimna je čast dva puta zaredom osvojiti ovu prestižnu nagradu, posebno ove godine, kada se radi o 20. izdanju. Naglasio sam prošli put da je posebno zadovoljstvo naći se u društvu takvih imena, sjajnih igrača koji su u prošlosti birani kao najbolji igrači u izboru kapetana, a to će mi i dalje biti jedan od motiva za daljnji napredak. Zahvaljujem svima koji su sudjelovali u izboru, a posebno zahvaljujem Hajduku i mojim suigračima, bez čije pomoći ne bih mogao ostvariti ovo", rekao je Livaja.

"Prošla godina za nas je bila trofejna, jer osvojili smo Hrvatski nogometni kup, a nadam se da će ova biti još uspješnija, kako u domaćim natjecanjima, tako i na europskom planu. Nadam se da ćemo osvojiti naslov prvaka koji svi toliko očekujemo", dodao je igrač Hajduka.

Poredak

1. Marko Livaja (Hajduk) - 64 boda

2. Bruno Petković (Dinamo) - 32

3. Josip Mišić (Dinamo) - 30

- Mislav Oršić (Dinamo) - 30

5. Laszlo Kleinheisler (Osijek) - 26