Livajine brojke protiv Dinama od povratka u HNL su fascinantne

Foto: Pixell/Marko Lukunic

HAJDUK i Dinamo odigrali su 1:1 na Poljudu u utakmici 14. kola SuperSport HNL-a. Marko Livaja doveo je Hajduk u vodstvo u 27. minuti, što je bio jedini gol u prvom poluvremenu. U drugom je Bruno Petković izborio penal pa izjednačio pogodivši s bijele točke u 72. minuti. Hajduk je bio puno bolja momčad u prvih 45 minuta. Dinamo nije postojao na travnjaku Poljuda u prvom dijelu, a Hajduk je zasluženo poveo u 27. minuti. 

Krovinović je izveo korner i na prvoj stativi pronašao je Darija Melnjaka, koji je klizeći loptu prebacio na drugu stativu. Nitko nije pratio Livaju pa mu nije bilo teško spremiti loptu u nebranjenu mrežu za vodstvo splitskog sastava. Bio je to osmi gol kapetana Hajduka ove sezone, a još su impresivnije brojke koje Livaja ima protiv Dinama otkako se vratio u HNL.

S Livajom u sastavu Hajduk još nije izgubio od Dinama na Poljudu (jedna pobjeda i tri remija), a Livaja je od povratka u Hrvatsku odigrao osam susreta s Dinamom. Hajduk je dva puta pobijedio, dva puta izgubio, a četiri su susreta završila remijem. U tih osam utakmica Hajduk je zabio sedam golova, a Livaja je sudjelovao u njih šest.

Četiri puta kao strijelac te dva puta kao asistent. Jedini gol u kojem nije izravno sudjelovao onaj je Nikole Kalinića prošlog proljeća za 1:0 pobjedu na Poljudu, no i tada je bio najbolji igrač Bilih.