TRANSFERI

Liverpool ga je panično doveo prije 16 dana. Sada ga Klopp tjera nakon 13 minuta igre

Foto: Profimedia

LIVERPOOL je posljednjeg dana prijelaznog roka iznenađujuće doveo Arthura Mela (26) iz Juventusa. Brazilski veznjak stigao je u Liverpool na posudbu s mogućnošću otkupa, no od toga vrlo vjerojatno neće biti ništa. Engleski mediji pišu da Jurgen Klopp nije nimalo oduševljen mogućnostima i zalaganjem Brazilca.

Odigrao 13 minuta za Liverpool

Engleski klub već sada radi na prekidu posudbe pa bi se Arthur u siječnju trebao vratiti u Juventus. Redsi su za jednogodišnju Arthurovu posudbu platili 4.5 milijuna eura, a mogu ga na kraju sezone otkupiti za nešto više od 30 milijuna eura. Arthur je dosad odigrao 13 minuta za Liverpool. Ovaj veznjak stigao je u Europu prije četiri godine.

Barcelona ga je kupila od brazilskog Gremija za 30 milijuna eura i činilo se kako je dobila veznjaka visoke klase. U međuvremenu se Arthur počeo neprofesionalno ponašati, što je nagnalo Španjolce da razmisle je li on pravi izbor.

Nitko ga ne želi

U ljeto 2020. Arthur je prešao u Juventus za 76 milijuna eura (u suprotnom pravcu za otprilike isti novac otišao je Miralem Pjanić) i tu je započeo njegov pad. Česte ozljede i slaba forma stavili su ga na transfer-listu Juventusa, koji ga se nije uspijevao riješiti do 30. rujna.

Tada se pojavio Liverpool, kojem je hitno bio potreban veznjak. Klopp nije uspio dovesti primarne mete u prethodnom prijelaznom roku pa je bio prisiljen ići po Arthura. No nakon samo 16 dana Arthur je na Anfieldu otpisan i 1. siječnja vratit će se u Torino, gdje ga također nitko ne želi.