Liverpool ga je platio 80 mil. eura. Nitko u Premier ligi ne promašuje poput njega

Foto: EPA

LIVERPOOL je ovo ljeto iz Benfice kupio urugvajskog napadača Darwina Nuneza (23) u transferu vrijednom 80 milijuna eura koji bi uz bonuse mogao narasti do 100 milijuna eura. Zasad je od njega dobio pet golova u 14 ligaških utakmica. Sam Nunez u više se navrata našao na udaru kritika Liverpoolovih navijača.

Potezu kluba čudili su se i drugi zaljubljenici u nogomet kojima nije jasno za što je točno Liverpool bio spreman popraviti rekord kluba kad su u pitanju ulazni transferi. Trenutačno ga drži Virgil van Dijk, koji je 2018. stigao na Anfield iz Southamptona u transferu vrijednom 84.5 milijuna eura.

Nakon četiri uzastopne ligaške utakmice bez gola i nakon što je bio strijelac (dvostruki) u samo jednoj od posljednjih sedam utakmica Liverpoola u Premier ligi, takva se pitanja i dalje mogu čuti. Statistika dokazuje da nitko u engleskom prvenstvu ne promašuje više velikih prilika od skupo plaćenog igrača zbog kojeg je Jürgen Klopp bio spreman i pogaziti vlastite riječi.

Haaland odmah do njega

"Ako kupite jednog igrača za 100 milijuna nečega i on se ozlijedi, sav taj novac je propao. Kad se nogomet počne vrtjeti samo oko takvih igrača i cifri, ja ću se iz njega povući. Drugi klubovi mogu trošiti puno novca i kupovati najbolje igrače na svijetu, ali ja to želim učiniti drukčije. Svatko može osvojiti trofej, ali postoji način na koji ja to želim ostvariti", rekao je 2016. godine Klopp.

Nunezovih 15 promašaja čistih šansi u ovom trenutku predstavlja najgori učinak nekog igrača u engleskom prvenstvu. Odmah do njega je Erling Haaland s 14 takvih promašaja, no uz Haalandovo ime u Premier ligi veže se i sljedeća statistika: zabio je već četiri hat-tricka, 25 golova u 19 utakmica i vodeći je strijelac natjecanja.