Liverpoolova legenda o mirovini: "Užasno je, a i to je preslaba riječ"

Foto: EPA-EFE

SVAKI vrhunski profesionalni nogometaš u karijeri zaradi dovoljno novca za dva ili tri života, a nakon što u kasnim 30-ima završi karijeru očekuje se da uživa u lagodnom životu koji si je osigurao.

No, igračka mirovina ne pada svima jednako lako. Neki igrači se mogu isključiti i do kraja života se zafrkavati, a nekima prestanak igranja nogometa znači odumiranje jednog dijela života. Jedan od takvih je Liverpoolova legenda Danny Murphy koji je za klub s Anfielda od 1997. do 2004. godine odigrao 243 utakmice.

"Bilo je užasno, a to je preslaba riječ. Živio bih normalno i onda bi me ni iz čega samo udarilo u glavu da više nisam nogometaš. To je osjećaj kao da vam je netko nešto oteo i nema nikakvog načina da to nadomjestite. Zamislite da 21 godinu živite u strogo kontroliranim uvjetima u kojima vam, izuzev kratkog ljetnog odmora, netko govori što morate obući, gdje morate doći i što morate raditi. Drugi sve rade za vas, a nogomet je jedina stvar o kojoj razmišljate", rekao je Murphy koji danas radio kao televizijski komentator.

"Ne bih želio da ispadne kako preuveličavam, ali nogomet je sa mnom bio od 16. godine i još je tu. Sve je bilo u drugom planu, čak i obitelj i brak. Nije tu riječ o novcu koji zarađuješ nego o osjećajima. Pun si samopouzdanja, ljudi te obožavaju, natječeš se i stalno, svaki dan činiš sve da budeš još bolji. Sve to uzimaš zdravo za gotovo do trenutka kad tog više nema", dodao je Danny.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.