HNL

LOKOMOTIVA - GORICA 1:1 Dva poništena gola i remi koji komplicira borbu za LP

Foto: Marko Prpic/PIXSELL

LOKOMOTIVA i Gorica u Kranjčevićevoj su odigrale 1:1 u utakmici 35. kola HNL-a. Gorica je utakmicu igrala bez rezultatskog uloga i uzela Lokomotivi ključne bodove u borbi za Ligu prvaka.

Utakmica je počela sjajno za Goricu, gosti su furiozno krenuli s visokim pritiskom i dominirali početkom susreta sve do 9. minute kada ih je šokirao Mario Budimir.

Zbog zakonskih restrikcija i TV prava, portali ne smiju objavljivati videomaterijale, ali bitne detalje susreta možete pogledati OVDJE.

Lokomotiva je povela nakon što je Karačić ubacio centaršut s desne strane, a Budimir se samo naklonio i mirno zabio za vodstvo u Kranjčevićevoj.

Furiozan start Gorice

Izgledala je domaća momčad bolje do kraja prvog dijela, ali nije uspjela zabiti novi pogodak pa se na odmor otišlo s rezultatom koji je postavio Budimir.

Već u 54. minuti bila je nova velika prilika u kojoj je Lokomotiva mogla usmjeriti utakmicu, ali Budimir ovoga puta nije uspio zabiti. Kastrati je prošao u kaznenom prostoru i dodao loptu na pet metara do Budimira, a on je promašio cijeli gol. 

Mudrinski zabio iz okreta

Šest minuta kasnije, u 61. minuti susreta, izjednačio je Ognjen Mudrinski. Hamad je došao do ruba kaznenog prostora i odigrao za Mudrinskog, a on je iz okreta zabio za izjednačenje. 

Mogla je Gorica i pobijediti do kraja, ali je novi pogodak Mudrinskog iz 87. minute poništen zbog zaleđa. U sličnoj je situaciji bila Lokomotiva kojoj je poništen pogodak Budimira iz 30. minute. 

Teoretski je u igri i Rijeka

Nakon ovog remija Lokomotiva je ostala na trećem mjestu sa 62 boda koliko ima i Osijek, ali s lošijim međusobnim omjerom od Osijeka pa će u posljednjem kolu trebati pobjedu u gostima kod Osijeka ako želi u kvalifikacije za Ligu prvaka. 

U igru za drugo mjesto može se uključiti i Rijeka koju čeka susret s Hajdukom. Ako osvoji tri boda, Rijeka će kolo prije kraja imati samo bod manje od Lokomotive i Osijeka. 


Postave

Lokomotiva: Grbić - Karačić, Mersinaj, Kolinger, Marković - Majić, Cokaj, Jakić - Kastrati, Budimir, Uzuni

Gorica: Kahlina - Muhammed, Gadže, Krizmanić, Čabraja - Babec, Moro - Suk, Hamad, Lovrić - Mudrinski

Rezultati by SofaScore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.