Lokomotiva vratila bivšeg kapetana nakon tri godine

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

DENIS KOLINGER (30) je novi igrač Lokomotive, objavio je klub na službenim web-stranicama. Bivši kapetan i stoper Lokomotive koji u svojoj karijeri ima i jedan nastup za hrvatsku reprezentaciju 2017. godine, kada je izbornik bio Ante Čačić, potpisao je ugovor na godinu dana. Kolinger dolazi iz danskog Vejlea s kojim je raskinuo ugovor, a gdje ga je dosad vodio hrvatski trener Ivan Prelec te su mu suigrači bili David Čolina, Luka Hujber i bivši igrač Hajduka Hamza Barry.

199 cm visoki stoper drugi je igrač koji je u zadnjih nekoliko dana došao u Lokomotivu, nakon što je prethodno objavljeno da je novi igrač kluba bivši kapetan i veznjak Dinama Domagoj Antolić (34). Međutim Antoliću će biti potrebno neko vrijeme da se spremi za nastupe, dok bi Kolinger, koji je ove sezone već igrao dvije utakmice u danskoj Superligi, trebao biti spreman da odmah konkurira za utakmicu protiv Šibenika večeras u Kranjčevićevoj.

"Vjerujemo kako će kvalitetom i iskustvom biti od izuzetne pomoći"

Lokomotiva je ovako objavila povratak Kolingera: "Naš nekadašnji kapetan Denis Kolinger se vratio u Lokomotivu! Denis je svoj prvi boravak u NK Lokomotivi počeo u kolovozu 2016. godine, a završio ga je u siječnju 2021. godine odlaskom u danski Vejle BK. U svojem prvom razdoblju provedenom u našem klubu, Denis je upisao 147 službenih nastupa, a u tom vremenu je ubilježio i jedan nastup za A reprezentaciju Hrvatske, 28.5.2017. godine u prijateljskoj utakmici protiv reprezentacije Meksika na američkoj turneji hrvatske reprezentacije.

Svojim igračkim i karakternim kvalitetama je izborio i status kapetana NK Lokomotive te je predvodio naš klub do osvojenog 2. mjesta u ligi, finala kupa te povijesne utakmice kvalifikacija za ulazak u UEFA Ligu prvaka protiv SK Rapida iz Beča. Tijekom protekle 3 i pol godine igrao je u Danskoj i Rumunjskoj, a vjerujemo kako će svojom kvalitetom i iskustvom biti od izuzetne pomoći i vrijednosti našoj ekipi. Denise, dobro došao natrag!"

"Uvijek je davao sve od sebe"

Njegov bivši klub se od njega oprostio ovim riječima: "Denis Kolinger bio je pozitivno poznanstvo za sve u i oko Vejle Boldkluba. Denis je oduvijek bio igrač koji je davao sve od sebe svaki put kad je nosio crveni dres, a ujedno je bio i jak karakter u svlačionici, gdje je oko njega uvijek vladalo dobro raspoloženje.

S Denisom smo vodili dijalog u kojem su ključne točke bile nadolazeći istek ugovora i manja minutaža. Sada ima smisla da obje strane nastave zasebno. Svi u i oko Vejle Boldkluba žele Denisu sve najbolje u budućnosti, a u Vejle Boldklubu će ga uvijek pamtiti po svesrdnom trudu i dobroj osobnosti. Odigrao je 79 utakmica za Vejle Boldklub."

DENIS KOLINGER JE PONOVNO LOKOS! Naš nekadašnji kapetan Denis Kolinger se vratio u Lokomotivu! Denis je svoj prvi...

Posted by NK Lokomotiva Zagreb on Friday, August 23, 2024

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.