LORD BENDTNER

Lord debitirao, ali bez navijača: "Tisuće njegovih fanova bi nam uništile teren"

Screenshot: Youtube

NICKLAS BENDTNER izazvao je neviđenu ludnicu povratkom u rodni grad nakon 15 godina igranja u inozemstvu. 

Danski napadač, daleko poznatiji po incidentima izvan terena i promašajima na njemu nego po golovima, zbog svojih ispada ima fanatičnu sljedbu koja ga je oduševljeno dočekala kada je na kraju prijelaznog roka potpisao za prvaka Copenhagen. 

Dres s njegovim imenom iznad broja 32 razgrabljen je u svim klupskim dućanima u roku od 17 sati, a Copenhagenov webshop srušio se uslijed navale svih onih koji su ga požurili naručiti putem interneta

Tjedan dana kasnije Bendtner, koji se u međuvremenu dodatno proslavio nevjerojatnim promašajima na prvom treningu u novom klubu, igrao je prvu utakmicu za Copenhagen.

Doduše, to je bila trening-utakmica, ali s obzirom na Bendtner-maniju koja je zavladala u danskom glavnom gradu i na to da je taj meč bio protiv velikog rivala Brondbyja, Copenhagen je odlučio da se utakmica zbog previše gledatelja, straha od nereda i uništenja trening-kampa odigra iza zatvorenih vrata. 

"Ovo je potpuno izvan kontrole, čak postaje nadrealno. Nikada nismo vidjeli ovako nešto. Trebamo se vratiti do 80-ih i Prebena Elkjaera kako bismo našli nekoga sa statusom kultnog heroja kao što je Bendtner", kaže njegov novi trener Stale Solbakken i objašnjava zašto je napadača prvi put isprobao na utakmici bez navijača:

"Nemoguće je tu utakmicu igrati pred navijačima, to bi bio kaos. Došlo bi ih barem tri, četiri tisuće, i to na teren koji nema tribine. Masa bi nam ga uništila."

Copenhagen je glavnog suparnika pobijedio 2:0. Bendtner je igrao jedno poluvrijeme, tijekom kojeg je radio "ono što najbolje zna" osim izazivanja incidenata - promašio je dvije dobre prilike. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.